Tüm gözler TÜİK’e çevrildi: 2024 Mart ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Ekonomi gündemini takip eden vatandaşlar, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Mart ayı enflasyon rakamlarını ne zaman açıklayacağı ve enflasyonun ne olacağı sorularına kilitlendi. Mart ayı enflasyon rakamlarıyla beraber emekli ve memur maaşında uygulanan enflasyon farkının 3 ayı da netleşecek. Peki 2024 Mart ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? İşte son gelişmeler…

28.03.2024-17:26 - (Son Güncelleme: 28.03.2024-17:26)

Milyonlarca vatandaşın maaşını etkileyecek olan TÜİK Mart ayı enflasyon rakamları yakında belli olacak. Enflasyon rakamları aynı zamanda ev sahibi ve kiracıları da etkileyen kira artış oranını da belirleyecek. TÜİK’in Mart ayı TÜFE ve ÜFE oranlarını yüzde kaç açıklayacağı konusunda da tartışmalar sürüyor. Peki 2024 Mart ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

2024 Mart ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca vatandaşın beklediği tarih netleşti. TÜİK, Mart ayı enflasyon rakamlarını 3 Nisan 2024 Çarşamba günü duyuracak. 

Şubat ayında enflasyon aylık bazda yüzde 4,53 artış gösterdi. Yıllık bazda ise enflasyon oranı yüzde 67,57 seviyesine yükseldi.

Tüm gözler TÜİK’e çevrildi: 2024 Mart ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Memur ve emekliyi de ilgilendiriyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, şubat ayında enflasyon aylık bazda yüzde 4,53 olarak belirlendi. Bu verilere göre, SGK ve Bağ-Kur emeklileri ocak ayı için yüzde 6,70, şubat ayı için ise yüzde 4,53 enflasyon farkını hak etmiş durumda. Dolayısıyla, şubat ayı itibarıyla memur ve emeklilerin alacağı zam oranı şimdiden yüzde 11,53 olarak belirlenmiş oldu.

TÜİK Mart ayı enflasyon rakamları sonrasında memur ve emekli maaşına uygulanan enflasyon farkının 3 aylık verisi ortaya çıkacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal