Tüm dünya Rusya'ya baskı kurmaya devam ediyor! ABD, Rusya'yla ithalatı kesme aşamasında

Bloomberg News’in paylaştığı habere göre ABD’de Joe Biden hükümeti Rusya’dan yaptığı enerji ithalatını bugün itibariyle yasaklayabilir.

08.03.2022-17:17 - (Son Güncelleme: 08.03.2022-17:17) Tüm dünya Rusya'ya baskı kurmaya devam ediyor! ABD, Rusya'yla ithalatı kesme aşamasında

Konuya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Joe Biden hükümeti, Avrupalı müttefiklerinin katılımını beklemeden Rusya’dan ithal ettiği petrolü bugün yasaklayabilir.

Konuyla yakından ilgili olarak bilgi paylaşan iki kaynak, yasağın Rusya’dan petrol, LNG ve kömür ithalatını kapsayacağını ifade etti.

Venezuela, Suudi Arabistan, İran ile temas halinde

Günün erken saatlerinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Rusya’dan petrol ithalatı yasağını değerlendirdiği açıklanmıştı. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rus petrolüne yasak getirme konusunda henüz karar vermediklerini söylemişti. Psaki, ABD'nin ağır yaptırımlar getirdiği Venezuela ile petrol konusunu değerlendirdiğini, Rus petrolüne alternatif üretmek için Venezuela'nın yanı sıra Suudi Arabistan ve İran ile de temas halinde olduğunu kamuoyuyla paylaşmıştı.

Avrupa ve ABD, Ukrayna’yı işgal eden Rusya’ya yönelik birçok yaptırımları uygulamaya koymuş ancak Rus gazını yaptırımlardan şimdiye dek muaf tutmuştu.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi verilerine göre Rusya’dan ham petrol ithalatı toplam petrol sevkiyatlarının yüzde 3’ünü oluşturuyor ancak diğer petrol ürünleriyle birlikte 2021’de ABD’nin Rusya’dan toplam ithalatı yaklaşık yüzde 8’lik bir paya ev sahipliği yapıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal