Rusya protestolara karşı sıkı denetimde! Vatandaşların telefonları kontrol ettiler

Rusya’nın Ukrayna saldırısının 13. gününde, Rusya’dan gelen görüntü sosyal medyada gündem oldu. Moskova polisi, protestoları bastırmak için önlemlerini sıkılaştırdı. Yoldan geçen vatandaşların telefonunu açmalarını isteyen ekiplerin, reddedenleri ise alıkoyduğu görüldü.

08.03.2022-15:18 - (Son Güncelleme: 08.03.2022-15:18)

Ukrayna saldırılarına yönelik protestoları bastırmak için önlemleri sıkılaştıran Rus hükümeti, bu süreçte medyayı da denetledi.

Reddeden vatandaşları alıkoyuyorlar

Moskova’daki polis memurları akıllara durgunluk veren bir uygulamaya imza attı. Rastgele yoldan geçenleri çeviren ekipler, vatandaşlardan telefonlarını açıp yazışmalarını kontrol etti. Polise karşı gelenleri ise alıkoydu. 

O anları kaydeden Rus bir gazeteci, görüntüleri sosyal medya sitesinde paylaştı. Vatandaşların telefonlarını açmalarını isteyip mesajlarına bakan ekipler, gazetecinin hangi gerekçeyle bunu yaptıklarını sorusunu görmezden geldi. 

Moskova'da vatandaşlara telefon kontrolü

Tamamen yasadışı

Moskova polis ekiplerinin vatandaşlara yönelik tavrını sosyal medya hesabından paylaşan bir basın görevlisi, uygulamanın tamamen yasa dışı olduğunu ifade etti. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna savaşı hakkında ‘yanlış bilgi’ paylaşanlara 15 yıla kadar hapis cezası verilmesi yönündeki yasayı imzaladı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler de bu yasanın ardından geldi. Rus haber ajansının aktardığı bilgilere göre, Rusya’nın Ukrayna saldırısından dolayı yaptırımı destekleyen ya da Putin’e savaşa dur de çağrısı yapanlar yeni çıkan yasa ile cezalandırılacak. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal