Tüm bankaları unutun! SGK, emekli ve sigortalılara 240 bin lira konut kredisi veriyor. SGK'nın verdiği krediden kimler faydalanabilir?

Son dönemlerde Türkiye'de ev sahibi olmak bi hayli zorlaştı. Bankaların uyguladığı faizler ve kredi çekmede uyguladıkları formalite vatandaşı farklı formüller aramaya itti. SGK, sigortalı olan veya emekli olmuş vatandaşlar için şaşırtıcı bir adım attı. İster evinizi TOKİ'den alın isterseniz mütahitten. SGK'dan kredi çekmek için şartlar neler? SGK 240 bin lira kredi nasıl alınır?

29.07.2022-09:55 - (Son Güncelleme: 29.07.2022-10:44) Tüm bankaları unutun! SGK, emekli ve sigortalılara 240 bin lira konut kredisi veriyor. SGK'nın verdiği krediden kimler faydalanabilir?

Türkiye Cumhuriyeti devletinde ev almak veya ihtiyaç kredisi çekmek için her gün farklı araç ve finansman modeli karşılaşmak mümkün. Vatandaşın ev almasını kolaylaştırmak isteyen devlet kredi modeline bambaşka bir yöntem daha ekledi.

SGK'dan 240 Bin Lira kredi nasıl alınır? Kimler alabilir?

SGK ev sahibi olmak isteyip bugüne kadar ev sahibi olamamış düşük ve dar gelirli aileleri kapsayan bir kredi tanımladı. Vatandaşın büyük bir beğeni ile hücum ettiği krediyi sadece şartları sağlayanlara veriyorlar. 240 bin liralık kredinin geri ödemesi ise oldukca basit: Maaşın sadece 1/4'ü kadar taksit uygulanıyor. Peki kredi nasıl çekiliyor; Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve konuyla ilgileniyor E-Devlet üzerinden Toki hak sahipbili ve Faizsiz konut kredisi hak sahipliği sekmesinden başvuru yapılabilir dar gelirli aileler buralardan başvuruyor. Sigortanız varsa veya emekliyseniz ve şu ana kadar ailenizde hiç ev alan olmadıysa başvuruyorsunuz. Müdürlük size kredi çekebileceğinize dair bir belge veriyor.

240 Bin lira krediyi Zıraat Bankası'ndan alıyorsunuz.

Elinizdeki belgeyle herhangi bir Zıraat Bankası şubesine gidip başvuru işlemlerini başlatıyorsunuz. E-devlet üzerinden veya ilgili müdürlük üzerinden alınan hak sahipliği belgesi işlerinizi kolaylaştırıyor ve alacağınız evler için işlemleri başlatıyorsunuz.

Maaştan sade 1/4 oranında kesinti oluyor.

Hak sahipleri ilgili krediyi tanımladıktan ve almak istediği evi satın aldıktan sonra 240 bin liralık kredi için geri ödeme olarak maaşın 1/4'ünü ipotek ettiriyor. her ay düzenli olarak taksit miktarı maaşından kesilen çalışan ödemede herhangi bir zorluk yaşamıyor!

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal