Otomobilde korkutan gelişme: Kemal Kılıçdaroğlu'nun ÖTV hesabı çarşıya uymadı. Dedikodusu yetti Hyundai, Renault, Passat gibi modellere anında yüzde 50 zam geldi

Otomobilde korkutan gelişme. Son günlerde yaşanan ÖTV indirimi tartışmaları sonrasında otomobil almak isteyenleri endişelendirecek bir haber geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ÖTV’yi dörtte bir oranında indirme vaadine karşılık Hyundai, Renault, Passat gibi modellere anında yüzde 50 zam geldi. Detaylar haberimizde...

29.07.2022-14:53 - (Son Güncelleme: 29.07.2022-14:53)

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan kararla ÖTV tebliğinde 'Bakanlar Kurulu' ibaresi 'Cumhurbaşkanı' olarak değiştirilmişti. Böylelikle motorlu araçların ÖTV ve matrah oranlarının asgari ve azami sınırını Cumhurbaşkanı belirleyecek. Bu gelişme ile beraber araç sahibi olmak isteyenler araç fiyatlarının nispeten de olsa düşmesini umut ederken konu hakkında üzücü bir gelişme yaşandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ÖTV’yi dörtte bir oranında indirme vaadinden kısa bir süre sonra Hyundai, Renault, Passat gibi modellere anında yüzde 50 zam geldi. 

Kılıçdaroğlu’ndan ÖTV vaadi gelmişti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında ilk kez araç sahibi olacak olan gençlere sıfır ÖTV’li araç vermeyi vadederken, diğer vatandaşlara ise araç alımlarını bir süre daha gerçekleştirmemeleri çağrısı yapmıştı. 

Otomobil fiyatları

Sıfır otomobil fiyatları düşecek mi?

ÖTV konusunda üst üste yaşanan gelişmeler sonrasında araç piyasasında bir indirim beklentisi oluştu. Özellikle araç sahibi olmak isteyenler son günlerde yaşanan ÖTV indirimi söylentileri sebebiyle araç bayilerini araştırmaya başladı. Fakat bayilerin ellerinde bulunmadığını söyledikleri araçların galerilerde bulunması vatandaşları endişelendiriyor. 

Galerilerde yüzde 50 zamlı satılıyor

Otomobil bayileri sıfır araç almak isteyenlere olumsuz yanıtlar verirken, Haziran 2022 ayı içerisinde neredeyse 80 bin sıfır araç satılması kafalarda soru işaretleri yarattı. Bayilerde olmadığı söylenen araçların bazıları ise galerilerde yüzde 50 zamlı olarak satışa sunuldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal