TOKİ'nin satacağı ucuz evi almanın koşulları belli oldu? Kimler TOKİ'den ucuza ev alabilecek? İşte evlerin satılacağı 24 il listesi

Düşük taksit ve uzun vade imkanı ile ev sahibi olmak isteyen kişiler TOKİ'nin sunmuş olduğu konut fırsatlarından yararlanmak istiyor. Toplu Konut İdaresi tarafından dar ve orta gelirli vatandaşlar uygun fiyatlarla ev sahibi olabiliyor. TOKİ'nin yapmış olduğu projeler kapsamında 3 bin 151 konut satışa çıkarılacak.

16.07.2022-14:03 - (Son Güncelleme: 16.07.2022-15:03)

Düşük ve orta gelirli aileler konut sahibi olmak için TOKİ'nin sunmuş olduğu konutlara yönelmektedir. Farklı illerde gerçekleştirilen projeler kapsamında uygun ödeme koşullarıyla 3 bin 151 konut satışa çıkarılıyor. Uygun fiyatlarla konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar 163 bin TL'ye  konut sahibi olurken, 1.442 TL taksit ödeyecekler.24 ilde gerçekleştirilen konut projeleri kapsamında kura satışları 18 Temmuz Pazartesi günü başlayacak. 

TOKİ uygun fiyatlarla ev sahibi yapıyor

2+1 ile 3+1 konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar 163 bin TL’den başlayan fiyatlarla ev sahibi olacak. 1.442 TL taksit imkanı sunulurken ödeme seçenekleri de projeye göre değişiklik göstermektedir. Satışa çıkarılacak olan daireler yüzde 10, 12, 15, 25 peşinat ve 96, 108, 120, 180 ve 240 ay vade ile satışa sunulacak. Satışa çıkarılacak olan daireler için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar Halkbank ve Ziraat Bankası'nın şubelerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvuru tarihleri her ile göre değişiklik gösterirken son başvuru 4 Ağustos'ta yapılacak. TOKİ konutları ilk taksit ve fiyat tutarları şu şekildedir: 

TOKİ Konut Satışı

TOKİ konutları başvuru şartları nelerdir? 

TOKİ konutlarına başvuru yapmak için öncelikle 18 yaşını doldurmuş olmanız ve Türk vatandaşı olmanız gerekmektedir. 

Başvuru yapacak olan kişilerin kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine TC sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması gerekiyor.

Bununla birlikte başvuruda bulunacak olan kişilerin daha önceden TOKİ  projelerinden herhangi birinden daire almamış olması gerekmektedir. 

Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabiliyor. Birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacak.

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal