Tüm Avrupa onu konuşuyor: Türk doktor Forbes’a kapak oldu

Avrupa’nın tam yapay kalp nakli yapan ilk kadın cerrahı olma unvanını kazanan Dr. Dilek Gürsoy, dünyaca ünlü Forbes dergisinin Almanya’da 3 Kasım’da yayımlanacak sayısına kapak oldu. Gürsoy, “12 yıldır tam yapay kalp alanında çalışmalar yürütüyorum. Forbes dergisine kapak olmam beni onurlandırdı” dedi.

22.10.2022-09:43 - (Son Güncelleme: 22.10.2022-16:25) Tüm Avrupa onu konuşuyor: Türk doktor Forbes’a kapak oldu

Avrupa’da aranan sayılı doktorlar arasında yer alan Dr. Dilek Gürsoy, Almanya’ya göç etmiş Ordu Aybastılı bir işçi ailesinin kızı olarak dünyaya geldi. Yapay kalp cerrahisi konusunda Avrupa’da ilk ve tek kadın doktor olan Gürsoy, dünyaca ünlü Forbes dergisinin Almanya’da 3 Kasım’da yayımlanacak sayısına kapak oldu. Gürsoy, “12 yıldır tam yapay kalp alanında çalışmalar yürütüyorum. Forbes dergisine kapak olmam beni onurlandırdı” dedi.

Dilek Gürsoy Forbes

Türk doktor Forbes’a kapak oldu

ABD merkezli Forbes dergisinin Almanya’da 3 Kasım’da yayımlanacak sayısına kapak olan Gürsoy, çalışmalarının meyvesini aldığı için mutlu olduğunu ifade etti. 

Yakın zamanda bir kalp hastanesi kurma planı olduğunu söyleyen Gürsoy, “12 yıldır tam yapay kalp alanında çalışmalar yürütüyorum. Forbes gibi dünyaca ünlü bir derginin Almanya’daki sayısında kapak olmam beni onurlandırdı. Dergide, Almanya’da kuracağımız kalp hastanesi hakkında bilgiler verdim. Tam yapay kalp ve tam yapay kalp araştırmaları şu an ne durumda bunları anlattım. Avrupa’daki bu son çalışmalar hakkında bilgi sundum. Kalp yetmezliği büyük bir problem. Organ bağışları az. Dolayısıyla tam yapay kalp araştırmalarına önem verilmeli ve daha çok bütçe ayrılması lazım. Hem insan ve hem de hayvanlar üzerinde çok tecrübeliyim. Tam yapay kalp, özellikle kadınlarda büyük önem taşıyor.” dedi. 

Dilek Gürsoy

Dantel de yaparız baypas da 

Birkaç ay önce Twitter hesabından muayenehanesinde dantel örerken çekilmiş bir fotoğrafını paylaşan Dilek Gürsoy, paylaşım hakkında  “Annem danteliyle muayenehaneme ziyaretime geldi. Ben de anneme ‘zaten küçükken de bunu yapıyordum, ver de ben de biraz yapayım’ dedim. Annem de o zaman ‘kızım bunu da anlatsana millete’ dedi. Ben de fotoğraf çekip gönderdim” ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal