Tüketiciyi aldatan satıcılar yandı: E-ticaret yasası geliyor!

E-ticaret yasası geliyor. Tüketiciye yanıltıcı ürün satanlara ceza verilecek. Kanun teklifinin Mayıs ayında Meclis'e sunulması bekleniyor.

19.04.2022-15:29 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-16:58) Tüketiciyi aldatan satıcılar yandı: E-ticaret yasası geliyor!

E-ticarette yaşanan mağduriyet ve şikâyetlerin sona ermesi amacıyla devlet tarafından yeni bir düzenleme hazırlığı yapılıyor. İnternet satışlarını yasal güvenceye kavuşturacak taslak çalışmaları değerlendirmeye alınacak.

Düzenlenen e-ticaret yasası kapsamında online ticaret platformları ziyaret edilecek ve farklı kesimlerin görüşleri alınacak. Online alışveriş platformlarının yetkilileri Meclis'te ağırlanacak.

Hem alıcı hem satıcı için düzenleme yapılacak

Söz konusu değerlendirmelere tüketici derneklerinin talepleri de eklenecek. Tüketici mahkemelerine en çok konu olan şikâyet ve mağduriyetler ele alınacak.

E-ticaret Yasası Geliyor!

Yasa kapsamında, yanıltıcı ürünlere para cezası uygulanması planlanıyor. Firmalara, şikâyetlerin farklılığına göre para cezası da dâhil çeşitli yaptırımların getirilmesi düşünülüyor.

Online satış platformlarında yanıltıcı ürünlerin satışına yer veren firma ya da kişilerin sorumluluğuna ilişkin belirsizlikler giderilecek. Tasarlanan teklifte, birden fazla sayıda şikâyet alan sitelerin geçici şekilde kapatılması da değerlendiriliyor.

Söz konusu yasa teklifinin bayramdan sonra Meclis gündemine gelmesi öngörülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal