E-Ticaret sitelerinde 30 günlük fiyat düzenleme yönetmeliği geçerli olacak mı?

Resmi Gazete’de yayınlanan fiyat düzenleme yönetmeliğine göre işletmelerin fiyat düzenleme sınırı 30 günle sınırlandırıldı. Peki E-Ticaret sitelerinde 30 günlük fiyat düzenleme yönetmeliği geçerli olacak mı? Yanıtı haberimizde...

18.03.2022-21:03 - (Son Güncelleme: 18.03.2022-21:04) E-Ticaret sitelerinde 30 günlük fiyat düzenleme yönetmeliği geçerli olacak mı?

Son zamanlarda süper marketler başta olmak üzere pek çok kuruluşun sürekli fiyat düzenlemesi sonrası hükümet harekete geçti. Resmi Gazete’de yayınlanan ‘’Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’’ kararına göre fiyatlarda değişiklik yapan işletmelerin bir sonraki fiyat değişikliği için en az 30 gün beklemesi gerekecek. Bu haberle birlikte günümüzde pazarını arttıran e-ticaret sektörünün bu kararın kapsamında yer almadığı büyük bir merak konusu oldu.

E-Ticaret sitelerinde 30 günlük fiyat düzenleme yönetmeliği geçerli olacak mı?

fiyat düzenleme

Fiyat düzenlemesinde alınan yeni kararlara göre artık fiyatlarını güncellleyen bir işletme sebebi ne olursa olsun bir sonraki fiyat değişikliğini en az 30 gün sonra yapabilecek. Meyve, sebze, unlu mamüller gibi ömrü daha kısa olan ürünlerde ise indirimli fiyatın bir önceki fiyatı esas alınacak.

Söz konusu kararın e-ticaret sektörünü kapsayıp kapsamadığı konusunda henüz net bir bilgi elde edilemedi. Konu hakkında yeni gelişmeler olması durumunda detayları haberimizde paylaşacağız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal