Altın fiyatlarında belirsizlik sürüyor, dev bankadan kritik altın yorumları!

Altın ve dolar piyasası için oldukça öneme sahip olan Merkez Bankası faiz kararı dün açıklandı. Banka faizleri, uzmanların da beklentisi doğrultusunda yüzde 14’te sabit tuttu. Yatırımcılar bu kararın ardından altın ve döviz fiyatlarının gidişatını merak ederken, yatırım bankası Credit Suisse'den altın fiyatları için önemli bir açıklama geldi.

18.03.2022-14:46 - (Son Güncelleme: 18.03.2022-14:46) Altın fiyatlarında belirsizlik sürüyor, dev bankadan kritik altın yorumları!

Geçtiğimiz hafta, ABD’nin Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımlarının etkisiyle birlikte ons altın son 1.5 yılın zirvesine ulaşmıştı. Ancak diplomasideki olumlu hava altın fiyatlarının düşüşe geçmesinde etkili oldu. Fed’in açıkladığı faiz kararının ardından piyasalar tekrardan hareketlenirken piyasadaki belirsizlik yatırımcıları meraklandırıyor. Spot altın yüzde 0,6 değer kaybederek 1932 dolara gerilerken, altın fiyatları bu hafta yüzde 2,8 geriledi. İşte altın piyasasına dair detaylar..

Gram altın

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaş sebebiyle gram altının fiyatı 950 liranın üzerine kadar yükselmişti.

Amerikan Merkez Bankası 2018 Kasım’ından bugüne dek ilk kez geçtiğimiz gün faiz artışı kararına gitti politika faizini 25 baz puan artırdı. Fed’in söz konusu faiz kararı beklendiğinden altın fiyatlarındaki düşüş yerini yükselişe bıraktı. Ons altın ve dolardaki artıştan fırsat bulan gram altın fiyatı da Fed sonrası 898 lira seviyelerini gördü. Dün, ise gram altın tekrardan yükseliş kaydederek günü yüzde 1,3 artışla 917,6 liradan kapattı. Altının gram fiyatı, bugüne de yükselişle başlayarak saat 14.30 itibariyle 923 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın bin 512 lira, Cumhuriyet altını da 6 bin 35 liradan satılıyor.

Gram altın

Ons altın

Altının ons fiyatına bakıldığında ise, haftanın son işlem gününde bin 937 dolardan işlem görüyor.

Dev bankadan yatırımcıları ilgilendiren açıklama

Bununla beraber Credit Suisse’deki stratejistler hala sarı metalin burada 2.285/2.300 dolar seviyelerine doğru kırılacağını düşündüklerini belirtiyor. Banka, altındaki zayıflamanın bin 863 doların üzerinde kaldığı sürece geçici olduğunu belirtirken şu ifadeleri kullanıyor: “Altın, 2.075 dolarlık rekor yüksek seviyeye sınırlandı, ancak bizim öngörümüz bunun geçici bir gerileme olduğu, 55 günlük ortalama 1.863 dolar desteği korundukça yükselişin devam edeceği. Bize göre direnç seviyeleri 2.120 ve 2.167 dolar. Nihayetinde 2.285/2.300 doların test edileceğini tahmin ediyoruz."

Bin 920 dolar seviyesi destek

Analistler, özellikle bu hafta açıklanan merkez bankalarına kararlarıyla beraber Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın ons altın fiyatını desteklemeyi sürdürdüğünü ifade etti.

Rusya-Ukrayna savaşından gelecek duyumların ve olumlu / olumsuz haberlerin altının ons fiyatı üzerinde son derece etkili olmaya devam ettiğini söyleyen analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında bin 970 dolar seviyelerinin direnç, bin 920 doların ise destek olarak çalıştığını açıkladı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal