TÜİK açıkladı: Güven endeksi üç sektörde yükselişte!

TÜİK tarafından açıklanan güven endeksi, Nisan ayında Mart ayına göre perakende ticaret sektöründe yüzde 2,9, inşaat sektöründe yüzde 3 ve hizmet sektöründe de yüzde 3 oranında arttı.

25.04.2022-11:39 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-11:39) TÜİK açıkladı: Güven endeksi üç sektörde yükselişte!

TÜİK Nisan ayına dair perakende ticaret, inşaat ve hizmet güven endekslerini duyurdu. Açıklanan verilere göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi bu ay, Mart’a göre göre perakende ticaret sektöründe yüzde 2,9, inşaat sektöründe yüzde 3 ve hizmet sektöründe de yüzde 3 artış gösterdi. 

Nisan'da hizmet sektörüne güven arttı

Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Mart ayında 111,3 olarak açıklanmışken Nisan ayında 114,6 olarak belirtildi.

Hizmet sektöründe geçtiğimiz aya nazaran, son üç aylık sürede iş durumu alt endeksi yüzde 0,6, son üç aylık zamanda hizmetlere olan talep alt endeksi yüzde 0,7, önümüzdeki üç aylık süreçte hizmetlere olan talep beklentisi alt endeksi de yüzde 8 oranında yükseldi.

TÜİK açıkladı: Güven endeksi üç sektörde yükselişte!

Perakende ticaret sektörü güven endeksi

Perakende ticaret sektörü güven endeksi mevsim etkilerinden arındırılmış şekilde Mart ayında 116 olarak açıklanmışken Nisan ayında 119,4 değerine çıktı.

Perakende ticaret sektöründe Mart’a nazaran, son üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar alt endeksi yüzde 2,2 yükselirken, mevcut mal stok seviyesi alt endeksi yüzde 1,8, önümüzdeki üç aylık süreçte iş hacmi-satışlar beklentisi alt endeksi yüzde 4,6 arttı.

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi Mart ayında 81 olarak belirlenmişken Nisan’da 83,5 oranında açıklandı.

İnşaat sektöründe geçtiğimiz aya kıyasla, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi alt endeksinde yüzde 4,9 artış yaşanırken, gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endeksinde de yüzde 1,3 yükseliş yaşandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal