TÜDEF'ten Tüketicilere 'Ramazan Alışverişi' Uyarıları

TÜDEF Genel Başkanı Koçal, ramazan alışverişinin liste yaparak planlı bir şekilde yapması gerektiğini belirtti.

24.04.2020-11:37 - (Son Güncelleme: 24.04.2020-11:35) TÜDEF'ten Tüketicilere 'Ramazan Alışverişi' Uyarıları

TÜDEF Genel Başkanı Koçal, ramazan alışverişinin liste yaparak planlı bir şekilde yapması gerektiğini belirtti.

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aziz Koçal, ramazan alışverişinin liste yaparak planlı bir şekilde yapılması gerektiğini ifade ederek, "Plansız ve listesiz alışveriş hem vakit hem para kaybettirir hem de ekonomik kayıplara yol açar. Bu nedenle alışverişlerinizi planlı, bilinçli ve bilgili yapmanız, bütçeniz ve sağlığınız için önemli." şeklinde konuştu.

Koçal, tüketicilerin ramazan alışverişlerinde dikkat etmesi gereken konularla ilgili açıklamada bulundu.

Alınacak her ürün ile gıdanın ilk üretim ve son kullanma tarihlerinin muhakkak kontrol edilmesinin oldukça önemli olduğunun altını çizen Koçal, "Son kullanma tarihi geçen ürünleri almayın, diğer vatandaşlarımızın almasının da önüne geçmek için yetkilileri uyarın ve raftan kaldırtın. Bu konuda tepki alırsanız Alo 174 Gıda Hattı'nı arayın, belediye zabıta müdürlüğüne, Tarım ve Orman Bakanlığının il ve ilçe müdürlüklerine gerekli şikayette bulunun." dedi.

Koçal, etiketlerin bütün vergiler dahil satış fiyatı, birim fiyatı, üretim yeri ve ayırıcı özellikleri olmasının zaruri olduğunu söyledi.

ALIŞVERİŞE LİSTEYLE ÇIKIN

Vatandaşın alışverişe çıkarken liste yapmasının büyük kolaylık sağlayacağına dikkat çeken Koçal, şu ifadeleri kullandı:

"Gıda alışverişinizi yapmadan önce hangi gıdadan, ne kadar alacağınızı ve en uygun fiyatın nerelerde olduğunu araştırın. Neyi, ne kadar alacağınızı bilerek alışverişe çıkmanız, oruç tutanların gereğinden fazla alışveriş yapmasının ve bütçelerine daha fazla yük bindirmelerinin önüne geçmiş olur. Ramazan ayında planlı ve listeli alışveriş yapın. Plansız ve listesiz alışveriş hem vakit hem para kaybettirir hem de ekonomik kayıplara yol açar. Bu nedenle alışverişlerinizi planlı bilinçli ve bilgili olarak yapmanız, bütçeniz ve sağlığınız için önemli."

Bilhassa coronavirüs salgını döneminde bağışıklık sistemini negatif etkileyebilecek merdiven altı, kontrolden ve hijyenden uzak, kalitesiz ve sağlıksız ürünlerden uzak durulması gerektiğine vurgu yapan Koçal, "Geçmiş yıllarda özellikle ramazan paketi hazırlayan bazı kişilerin, firmalardan son tüketim tarihi geçmiş ürünleri çok düşük fiyata alarak, bunları yeniden paketleyip ramazan kolilerine koyduğu tespit edilmiştir." de konuştu.

Koçal, yardımseverlerden ihtiyaç sahiplerine verecekleri ürünleri kontrol etmeleri, 'dökme' diye isimlendirilen ürünler ve sonradan torbalanmış, üzerinde marka, üretim ile tüketim tarihi olmayan ürünleri pakete koydurmamaları önerisinde bulundu.

Bu paketleri alan tüketicilerin de gereken kontrolleri yapmadan tüketmemelerinin kendi sağlıkları için önemli olduğunu aktaran Koçal, şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşlarımızın alışveriş yaparken gerekli uyarılara dikkat etmeleri, bütçeleri ve bilinçli tüketici olarak kendi menfaatleri gereğidir. Karşılaştığınız her türlü hak ihlallerinde hakkınızı arayın. Unutmayın ki haklarınızı ararsanız haksızlıklar azalacaktır. Tüketicilerimizin sağlıklı, besin değeri yüksek, ucuz gıdaya ulaşmasını ve hakça bir gıda dağılımıyla sağlıklı bir ramazan geçirmesini diliyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal