Market Alışverişinde Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Coronavirüsünden korunmak için kendimizi evde karantina altına aldığımız günden beri sadece temel ihtiyaçlarımızı karşılamak amacıyla markete çıkıyoruz. Peki, markette güvenli bir alışveriş yapmanın püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

20.04.2020-10:39 - (Son Güncelleme: 20.04.2020-10:37) Market Alışverişinde Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce kişinin yaşamını kaybetmesine neden olan Coronavirüsünün farklı yüzeylerde günlerce kalabildiği biliniyor. Bu nedenle markette alışveriş yaparken ve gıdaları temizlerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Doç. Dr. Arzu Güntürk Yalçın'ın konuya ilişkin tavsiyelerde bulundu. İşte detaylar…

ÖNCELİKLE LİSTE YAPIN

– Markete çıkmadan önce ihtiyaç listesi hazırlayın. Bu sayede vakit kaybetmeden ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, mekan ve kişilere bağlı bulaş riskini azaltabilirsiniz.

– Solunum yolunda herhangi bir rahatsızlığınız varsa markete gitmeyin. Başka birinden yardım isteyin ya da online olarak alışveriş yapın. 60 yaş üzerindeki kişilerin de tek başına alışverişe gitmesine müsaade etmeyin.

– Alışverişe mümkün olduğunca bir kişinin gitmesini sağlayın.

BEZ TORBA KULLANIN

– Alışverişe giderken en az 2 gün önce kullanıp havalandırdığınız bez alışveriş torbalarını kullanın.

– Özellikle son günlerde ülkemizdeki vaka sayısındaki artışı göz önünde bulundurarak önlemlerinizi artırarak markete giderken mutlaka maske ve eldiven takın.

AMBALAJLARI ATIN

– Online olarak yaptığınız alışverişlerde paketli ürünlerin mutlaka paketlerini kapının önünde çıkarın ve atın. İçeri aldığınız ürünlerde de yıkayabileceklerinizi yıkayıp balkonda bekletin.

– Dışarıdan yemek siparişi verdiğiniz zaman paketleri eldivenle açarak ürünü çıkarın. Isıtın ve öyle tüketin.

– Derin dondurucular virüsü öldürmek için güvenli olmadığı için dondurulmuş ürünleri tercih etmeyin. Satın alırsanız da mutlaka ambalajından çıkartın.

– Alışveriş işleri bittikten sonra ellerinizi su ve sabunla en az 20 saniye boyunca güzelce dezenfekte edin.

TENHA SAATLERDE GİDİN

– Alışverişe mümkün olduğunca kimsenin olmadığı saatler yapmayı tercih edin. Düzenli temizliğinin yapıldığı marketlerden alışveriş yapmaya özen gösterin.

– Alışverişe başlamadan önce mutlaka elinizi ve kullanacağınız market arabasının tutamaç kısmını dezenfekte edin.

– Bulunduğunuz reyondaki kişilerle aranızdaki iki metrelik mesafeyi koruyun. Mümkünse aynı anda aynı raftan alışveriş yapmayın.

NAYLON POŞET UYARISI

– Satın aldığınız ürünleri, mümkünse balkonda bir süre havalanmasını sağlayın. Poşetleri hiçbir şekilde mutfağın içerisine sokmadan direkt olarak balkona götürün. Sonrasında ellerinizi su ve sabunla iyice yıkayın.

– Virüs karton kutuların üzerinde 24 saate yakın kalabildiği için mümkünse ürünleri karton ambalajından çıkarak saklayın. Cam ya da plastik gibi yıkanabilir ambalajları yıkayın, diğer ürünleri ise sabunlu bezle sildikten sonra yerleştirin. Poşetli ekmekleri ambalajından çıkarın.

– Sebzelerinizi elinizi sürmeden buzdolabına temiz bir buzdolabı poşetiyle yerleştirin. Meyveleri ise sirkeli suda beklettikten sonra tek tek ve ovalayarak yıkayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal