Coronavirüs Salgınının Otomobil Bayilerine Verdiği Zarar Hesaplandı

Coronavirüs sebebiyle otomobil bayilerinin ettiği zarar 1 milyon liranın üzerinde hesaplandı.

20.04.2020-09:28 - (Son Güncelleme: 20.04.2020-09:22) Coronavirüs Salgınının Otomobil Bayilerine Verdiği Zarar Hesaplandı

Coronavirüs sebebiyle otomobil bayilerinin ettiği zarar 1 milyon liranın üzerinde hesaplandı.

Coronavirüsün en fazla etkilediği sektörlerden birisi olan otomobil sektörü, tesislerindeki üretimin durması ve bayilerin kapanarak işlem yapamaması sebebiyle oldukça zarar aldı. Ülkemizde de birkaç üretici haricinde otomobil üretimi tümüyle durdu ve pek çok bayi kapandı.

Coronavirüsün bayilere faturası da çok ağır oldu. Daralmanın bayilerin 1 ila 3 milyon lira arasında zarar etmesine sebep olduğu öngörülüyor. Satış ile satış sonrası kazançları senenin ikinci çeyreğinde en az % 60 düşmesi öngörülüyor.

Autofocus Otomotiv Yönetim Danışmanlığı Kurucusu Uğur Sakarya, “Bu dönemde, düşük showroom ve servis trafiği yaşayan, personelini salgından korumak adına dönüşümlü olarak çalıştıran otomotiv bayileri finansal açıdan oldukça zorlanacak.” dedi.

“TOPARLANMA HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK“

Sakarya, “Yılın ikinci çeyreğinde 185 bin adet olması beklenen yeni araç satışları, Coronavirüs sebebiyle en fazla 80 bin adette kalacak. Bayilerin ikinci el satışlarında nispeten daha az daralma olsa da, yine en az yüzde 50 daralma yaşanacaktır.

Satış sonrasında ise iş hacimleri yüzde 60 azalmış durumda. Beklentimiz, satış sonrasında mayıs ayında da benzer seviyelerde daralma yaşanacağı, haziran ayından itibaren kademeli toparlanacağı yönünde.” şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal