TRT, Vatan Millet Düşmanı Mecralara Para Akıtmaya Devam Ediyor

TRT vatan millet düşmanı dijital içerik platformlarına para akıtmaya devam ediyor. TRT yönetimi daha fazlasına yapmaz derken, şimdi de medya faresi adlı her fırsatta vatan millet düşmanlığı yapan haber sitesine reklam verdi.

20.10.2021-19:01 - (Son Güncelleme: 20.10.2021-20:21) TRT, Vatan Millet Düşmanı Mecralara Para Akıtmaya Devam Ediyor

Daha önce Onedio adlı dijital içerik platformlarına büyük bütçelerle reklam vererek eleştirilerin hedefi olan TRT yönetimi, çıtayı yükseltmeye devam ediyor. TRT'nin büyük bütçelerle reklam verdiği dijital platformlarda aynı anda hükümete ve hizmetlerine karşı algı operasyonları düzenleniyor. Daha önce Onedio adlı dijital içerik platformuna verdikleri online reklamlar esnasında, aynı site manşetten TÜGVA aleyhine yapılan algı operasyonuna açıktan destek vermişti.

TRT' DE YÖNETİM DEĞİŞTİ MUHALİFLERİ DESTEKLEYEN TAVIR DEĞİŞMEDİ

Daha öne direkt Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmiş veya milletin özgür seçimleriyle dalga geçmiş kişilere, devletin kanalı olan TRT’de yer vermiş olan önceki yönetim değişirken, görevi teslim alan yeni yönetim ise hükümete her fırsatta hakaret eden muhalif medya kanalı olan Onedio sonrası, şimdi de medyafaresi adlı platforma reklam vermeye başladı. Daha öncesinde bir seçimden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçilmesini "deveyi diken insanı ..." Şeklinde küfürlü üslupla eleştiren Ezgi Mola'ya, Masumlar apartmanı adlı reyting rekorları kıran dizide baş rol vermişti. Yeni yönetim ise aynı tavrı devam ettiriyor. TRT'nin projelerini tanıtmak için ayrılan dev bütçeden vatan ve devlet düşmanı mecralar nasibi alıyor. Yaptıkları planlamaya her fırsatta vatana ve millete düşman olan mecraları ekleyen yeni TRT yönetimi, yerli ve milli yayın yapan kurum ve kuruluşları ise bu planlamaya eklemiyor. Vatan düşmanlarına milletin parasını oluk oluk akıtan bu düzenin yeni yönetimle değişmemesi cami tarafından "üzücü" olarak adlandırılıyor.


HER FIRSATTA HÜKÜMETE SALDIRAN MEDYALARA ÖDÜL GİBİ REKLAM

TRT, günlerdir sosyal medyada sürdürülen TÜGVA'ya yönelik algı kampanyasının merkezi haline gelmiş Onedio yayın ve içerik platformuna adeta ödül gibi bir reklam çıktı. Muhalif yayınları desteklemeye devam eden TRT yönetimi ise şimdi de her fırsatta devlete ve hükümete ağır hadisiz söylemlerde bulunan medyafaresi yayın kuruluşuna reklam verdi. 

TRT'nin her fırsatta algının merkezi olan ve adeta CHP'nin yayın kuruluşu gibi hareket eden bu kuruma hangi mantık ve stratejiyle reklam çıktığı anlaşılmazken, sık sık eleştirilen önceki yönetimin tutumunu sürdürüyor olması da şaşkınlık yarattı.


YENİ REKLAM VERDİKLERİ SİTE TAMAMEN DÜŞMANLIK ÜZERİNE KURULU

TRT'nin son dönemde yaptığı yapımların tanıtımları için muhalif hatta vatan millet düşmanı mecraları seçmesinin yanında, bu mecralara akıttığı bütçelerin büyüklüğü de bir başka tartışma konusu. Bir önceki yönetimin özellikle oyuncu tercihlerini sosyal medyada eleştiren bir kaç gazeteci ve köşe yazarının bu dönemde, TRT'nin yeni Yönetim Kurulunda görev alması fakat bu tutumu devam ettirmesi bir başka tartışma konusu olarak kenarda duruyor. Reklam için tercih edilen bu mecralarda en pahalı ve en yüksek bütçelerle alınabilecek reklam alanlarını tercih eden TRT'nin, tam olarak ne yapmaya çalıştığını anlamak mümkün değil.

TRT'nin reklam verdiği yeni internet mecrası medyafaresi adlı web sitesi ise yaptığı yayınlarla tamamen hükümet ve devlet düşmanlığı yapıyor. Siteye girdiğiniz andan itibaren hemen her haberde algı operasyonu yapan yayın, varlığını hükümet ve devlet düşmanlığına borçlu. Site yalan haber ve algı operasyonlarını ana manşetten görüyor, yalan anket ve haber yayınlıyor.

Tıpkı diğer reklam verilen Onedio içerik platformu gibi özellikle TÜGVA'ya çekilen operasyonları ana sayfadan gören siteye TRT'nin reklam vermesi uzun yıllar konuşulacağa benziyor

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal