Tribulus Nedir?

Vücut geliştirme ile ilgilenen pek çok sporcu tribulus nedir? Ne için kullanılır? Faydaları Nelerdir? Sorularına yanıt arıyor… Bu konular hakkında merak ettikleriniz haberimizin içeriğinde…

23.05.2018-17:16 - (Son Güncelleme: 24.05.2018-11:03) Tribulus Nedir?

TRIBULUS NEDİR?

Tribulus terrestris, Çin ve Uzak Doğu’nun diğer bölgelerinde yer alan doğal bir bitkisel maddedir. Bu, asırlar boyunca tıbbi amaçlar için kullanılan bir bitkidir. Ayrıca pek çok sağlık özellikleri ile ünlü olan bir çeşittir. Şimdiye kadar, supplement formdaki bu bitkisel bileşen, tribulusun ilk fonksiyonunun güçlü bir testosteron güçlendirici olarak hizmet vermesi gerçeğine dayanan pek çok vücut geliştirme takviyelerinden biri olarak kullanılmaktadır.

Pek çok sporcu ve vücut geliştiricisi doğal olarak testosteron seviyelerini yükseltmeye yardımcı olmak adına tribulus terrestris takviyeleri kullanır. Bu takviye de doğal olarak enerji seviyesini, atletik performansı, kas kuvveti, kas kütlesi ve daha da fazlasını geliştirmeye yardımcı olmaktadır. Diğer yandan Tribulus, testosteron ve hormonal etkisi sebebiyle Hindistan’da kuvvet verici (tonik), cinsel fonksiyonların düzenlenmesi amacıyla da tüketilmektedir.

FAYDALARI NELERDİR?


Testosteron, erkeklerin güçlü fiziklerini, kaslarını ve hatta vücutlarındaki yağ miktarını dahi düzenleyen bir hormondur. Bu doğal takviyeye ilişkin en değerli faydalardan biri, insan vücudundaki testosteron üretimini doğal olarak arttırmasıdır. Bunun sebebi, vücutta testosteron üretimine yardımcı olan protodiosin olarak duyulan testosteron için doğal bir öncü içeriyor olmasıdır. Bununla birlikte, testosteron üretimini de uyaran bütünleştirici hormon üretimini arttırmaktadır.

Testesteron insan vücudunda kas hücrelerini yenileme ve büyütmede anabolik hormon olarak önemli bir rol oynamaktadır. Bir kişinin ürettiği testosteron seviyesinin yüksekliği kadar kası oluşturmaktadır. Tribulusun testosteron üretimini arttırması nedeniyle, supplement kullanan kişilerde kas kütlesi kazanmak daha basitleşecek ve iyileşme oranları da daha da yükselecektir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal