Travis Scott kimdir, nereli ve kaç yaşında? Travis Scott Türkiye’ye mi geliyor, konser mi verecek? Travis Scott hayatı ve biyografisi

Dünyaca ünlü şarkıcı Travis Scott’ın Türkiye’de konser vereceği yönündeki haberler sonrası Travis Scott hayatı ve biyografisi araştırmaları hızlandı. Ünlü rap sanatçısından konu hakkında bir açıklama geldi mi merak konusu. Peki Travis Scott kimdir, nereli ve kaç yaşında? Travis Scott Türkiye’ye mi geliyor, konser mi verecek? İşte detaylar…

05.12.2023-12:44 - (Son Güncelleme: 05.12.2023-12:44)

Dünyaca ünlü rap sanatçısı Travis Scott’ın Türkiye’ye gelerek konser vereceği yönünde çıkan Haberler magazin dünyasında gündem oldu. Ortaya atılan iddiaların ardından Travis Scott’ın hayatı ve kariyeri araştırma konuları arasında yer aldı. Peki Travis Scott kimdir, nereli ve kaç yaşında? Travis Scott Türkiye’ye mi geliyor, konser mi verecek?

Travis Scott Türkiye’ye mi geliyor?

Basında yer alan haberlere göre ünlü şarkıcı Travis Scott, 9 Haziran 2024 tarihinde İstanbul’daki Tüpraş Stadyumu’nda (Beşiktaş Park) sahne alacağı ifade edildi. 

Taraflardan henüz konu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

Travis Scott kimdir?

ABD’li rap sanatçısı Travis Scott veya gerçek adıyla 

Jacques Bermon Webster II,  30 Nisan 1991 tarihinde Amerika Houston, Teksas'ta dünyaya geldi.  Müziğe olan ilgisi çocukluk yıllarında başladı ve daha sonra kendi müzik kariyerini oluşturmak için adımlar atmaya başladı.

Travis Scott

Travis Scott kariyeri

Travis Scott, 2013 yılında ilk mixtape'i "Owl Pharaoh" ile dikkatleri üzerine çekti. Ancak çıkışını, 2015 yılında "Rodeo" adlı stüdyo albümü ile yaptı. Albümde yer alan "Antidote" ve "3500" gibi parçalar, onun geniş kitlelere ulaşmasını sağladı.

Daha sonra 2016 yılında "Birds in the Trap Sing McKnight" adlı ikinci stüdyo albümünü çıkardı. Bu albüm de büyük başarı elde etti ve Travis Scott'ın müzik kariyerini daha da pekiştirdi. "Goosebumps" ve "Pick Up the Phone" gibi şarkılar, geniş bir dinleyici kitlesi kazandı.

Travis Scott'ın 2018 yılında yayımladığı "Astroworld" adlı albümü, kariyerinin en büyük dönüm noktalarından biri oldu. Albüm, hem ticari açıdan büyük bir başarı yakaladı hem de eleştirmenlerden olumlu değerlendirmeler aldı. "Sicko Mode" gibi şarkılar albümün öne çıkan parçaları arasında yer aldı.

Müzik kariyerinin yanı sıra Travis Scott, moda ve iş dünyasıyla da ilgilenmektedir. Nike, McDonald's gibi markalarla iş birlikleri yapmış, kendi giyim koleksiyonları çıkarmış ve etkinlikler düzenlemiştir.

Travis Scott sevgilisi

Travis Scott, 2017 yılında iş insanı Kylie Jenner ile birlikte oldu ve çiftin bir yıl sonra 2018 yılında kızları dünyaya geldi. 2019 yılında ilişkilerini bitirdiklerini duyuran çift 2020 yılında kızları için pandemi sürecini beraber geçirdi ve bu süreçte tekrar bir araya geldiler. İkili 2021 yılında ikinci çocuklarını medyaya duyurdu fakat 2022 yılında ilişkilerini bir kez daha sonlandırdılar.

Travis Scott1

Travis Scott diskografisi

"Rodeo" (2015)

"Birds in the Trap Sing McKnight" (2016)"Astroworld" (2018)

"Utopia" (2023)

Mixtape'leri ve EP'leri 

"Owl Pharaoh" (2013)

"Days Before Rodeo" (2014)

"Huncho Jack, Jack Huncho" (2017) 

"JackBoys" (2019)

Ödülleri ve başarıları

Billboard Müzik Ödülleri:

2019: En İyi Rap Albümü ("Astroworld")

MTV Video Müzik Ödülleri:

2017: En İyi İş Birliği ("Sicko Mode" - Drake ile birlikte)

BET Hip Hop Ödülleri:

2016: En İyi İş Birliği, En İyi İş Birliği ("Pick Up the Phone" - Young Thug ve Quavo ile birlikte)

2018: En İyi Hip-Hop Video, En İyi Hip-Hop Video ("Sicko Mode")

Grammy Ödülleri:

2020: En İyi Rap Şarkısı Adayı ("Sicko Mode")

2021: En İyi Rap Performansı Adayı ("Franchise")

iHeartRadio Müzik Ödülleri:

2019: En İyi Hip-Hop Albümü ("Astroworld")

2020: En İyi Rap Şarkısı ("Sicko Mode")

Soul Train Müzik Ödülleri:

2020: En İyi İş Birliği ("Hot" - Young Thug ile birlikte)

American Music Awards:

2020: Favori Rap/Hip-Hop Albümü ("Astroworld")

BET Awards:

2019: En İyi İş Birliği ("Sicko Mode" - Drake ile birlikte)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal