Trabzon’un Kutlu Zaferinin 560.Yılı

Ülkemizin en güzel illerinden biri olan ve büyük bir tarihe ev sahipliği yapmış Trabzon'un, fethinin 560. yıl dönümü eğlenceli etkinliklerle kutlandı.

26.10.2021-16:17 - (Son Güncelleme: 26.10.2021-17:30) Trabzon’un Kutlu Zaferinin 560.Yılı

Şanlı tarihimizde büyük bir yeri olan, Karadeniz’in en gözde illerinden biri olan Trabzon, fethinin 560. yıl dönümü kapsamında çeşitli kutlamalarla hatırlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’ etkinliklere katılarak, Ortahisar ilçesindeki Fatih Parkı'nda yer alan Fatih Sultan Mehmet'in anıtına çelenk bıraktı. 

TRABZONUN 560. YIL DÖNÜMÜ ŞENLİKLERLE KUTLANDI

Fethinin 560.yıl dönümünü kutlamak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Trabzon’da, törene , Vali İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

TRABZON 4 BİN YILLIK TARİHE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Etkinliklerde, önce İstiklal Marşı okundu. Trabzon’un 560. Yıl fethi kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, Trabzon’un 4 bin yıllık tarihine değinerek, birçok medeniyet ve kültüre ev sahipliği yaptığının altını çizdi.  Trabzon'un, 560 yıl önce fethedildiğini vurgulayan Belediye Başkanı Zorluoğlu, Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethi sırasında yaşadığı zorlukları da törene katılan vatandaşlara detayları ile anlattı. 

Trabzon’un oldukça önemli bir şehir olduğunu, tarihi yapısının bir miras olduğuna dikkat çeken Zorlupğlu, ‘Burada sultanlar ile şehzadeler, burada Ayasofya ile Gülbahar Hatun Camisi, burada Sümela ile Kızlar Manastırı, burada Kemeraltı Çarşısı ile Bedesten kol koladır. Üzerine bastığımız bu topraklarda, bütün canlılığıyla yaşayan bir medeniyet vardır. Dolayısıyla bu mirasa sahip çıkmak son derece önemlidir. Bu herkese düşen mukaddes ve vazgeçilmez bir sorumluluktur’ şeklinde konuştu. 

Trabzon'un 560. yıl fetih kutlaması

560. YIL ADINA DÜZENLENEN EĞLENCELERDE DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL 

Trabzon’un fethi kapsamında düzenlenen etkinliklerde çeşitli yarışmalar yapıldı. Bu yarışmalarda dereceye girenlere ise Vali Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu ödüllerini verdi. 

Vali Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu, Trabzon'un fethi kapsamında çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Buradaki etkinlikler, Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı'nın gösterisiyle tamamlandı. Katılımcılar daha sonra Fatih Büyük Camisi'nde şehitler için okunan 1461 hatmi şerif duasına iştirak etti. Kutlamalar, Kanuni Mehteran Takımı eşliğinde Uzun Sokak'tan Atatürk Alanı'na kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile sona erdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal