Sezonun İlk Hamsileri Trabzon'daki Tezgahları Süsledi

1 Eylül tarihinde balık avı sezonunun açılmasıyla birlikte, Karadeniz'de balıkçıların ağlarına takılan hamsiler Trabzon'daki tezgahlarda yerlerini aldı.

07.09.2021-16:48 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-17:56) Sezonun İlk Hamsileri Trabzon'daki Tezgahları Süsledi

1 Eylül tarihinde balık avı sezonunun başlamıştı. Av sezonunun açılmasıyla birlikte, Karadeniz'de balıkçıların ağlarına takılan hamsiler Trabzon'daki tezgahlarda yerlerini aldı.

ESNAFIN VE VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Karadeniz'de denize açılan balıkçılar ise son günlerde bol miktarda istavritin yanında az miktarda olsa bile ağlara takılan hamsilerle limana dönüş yapıyorlar. Ortahisar ilçesindeki Moloz mevkisinde bulunan balıkçılar tezgahlarını doldurdu. Hem balıkçı esnafın hem de vatandaşların, tezgahlarda yerini alan istavrit ile hamsiden dolayı yüzü gülüyor.

AV SEZONUNUN AÇILMASIYLA TEZGAHLAR DOLDU

Tezgahlardaki istavritin kilo fiyatı 10 ila 20 TL arasında, hamsinin kilosu 20 TL, barbunun kilo fiyatı 20 ila 25 TL arasında, palamudun ise tanesi 15-20 TL'den satışa sunuluyor.

İSTAVRİTTE BOLLUK VAR

Balıkçılar uzun zaman sonra ilk defa istavritin bu kadar bol olduğunu ve bir hafta süresince aralıksız bol miktarda avlandığını söylediler. Bu yıl geçtiğimiz yıla göre tam tersinin gerçekleştiğini söyleyen balıkçılar, iklim değişikliklerinin yaşanması sebebiyle balık değişikliklerinin de yaşanmaya devam ettiğini söylüyorlar.

VATANDAŞ PALAMUT BALIĞINI TALEP EDİYOR

Balıkçılar daha önceleri vatandaşların istavriti sorduklarını fakat şu anda talep edilen balık türünün palamut olduğunu söylüyorlar. Balıkçılar, vatandaşın özlediği palamut balığının geleceğini ve bolca tezgahları süsleyeceğini söylüyor.

Vatandaşlar ise sezonun ilk taze hamsinini aldığı için mutlu olduklarını dile getiriyorlar. Sezonun ilk hamsisinin güzel ve fiyatların da normal olduğunu söylüyorlar. Trabzonlu bir vatandaş ise  'Beklediğimiz hamsi geldi. Hamsi ilk defa çıkıyor. Bir denemesini yapalım, lezzetine bakalım. Diğerlerini her gün alıyoruz.' diyerek Trabzon için hamsinin ayrı bir önemi olduğunu ifade etti. Bunun yanında, 'Ben balık alsam evde soracaklar bana 'Niye hamsi almadın? şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal