Trabzonsporlu Abdullah Avcı Avrupa'da Elit Listeye Girdi!

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, yakaladığı başarı ile Avrupa'da elit kategorisine girmeyi başardı.

04.01.2022-11:19 - (Son Güncelleme: 04.01.2022-11:19)

Süper Lig'de bu sezona inanılmaz bir başlangıça imza atan Trabzonspor, ligin ilk yarısnı açık ara zirvede tamamlamayı başardı. Trabzonspor, Süper Lig'de çok önemli bir başarıya imza atarken Abdullah Avcı bu sezon Avrupa'da en fazla puan toplatan hocalar arasında bulundu. Avrupa ve Türkiye'de birçok ligde sezonun ilk yarısı geride kalırken, takımların ikinci yarın hazırlıklarına başlamış oldu. Süper Lig'de sezona Trabzonspor ambargosu konulurken, Karadeniz temsilcisi ilk yarıda toplayabileceği toplam 57 puanın 46'sını hanesine yazdırmış oldu. Ligde 3 büyük rakibi Fenerbahçe'ye 14, Beşiktaş'a 18 ve Galatasaray'a 19 puan farkı atmış durumda bulunuyor. Teknik direktörü Abdullah Avcı yönetiminde iyi bir çıkış yakalayan Karadeniz ekibi, şampiyonluk yarışında önemli bir başarı yakalarken, takımın teknik direktörü Abdullah Avcı ise şu an Avrupa'nın en formda hocaları arasında yer aldı.


TEKNİK ADAM AVRUPA'YA DA DAMGA VURDU

Bordo mavililer, Abdullah Avcı yönetiminde ihtişamlı performansına devam ediyor. 2021 yılında Türkiye'de 97 puan ile en fazla puan toplamayı başaran fırtına, geçen sezsonun şampiyonu Beşiktaş'ın da önünde yer almayı başardı. 2021/2022 sezonunda fırtına gibi giren Trabzonspor, bu sezon çıktığı 19 lig mücadelesinde toplam 46 puana sahip oldu. Abdullah Avcı'nın bu sezon karşılaşma başına puan ortalaması ise 2.42 olarak gerçekleşti. Tecrübeli futbolcu, bu istatistikleri ile Avrupa'nın elit hocaları arasına da girmiş bulundu. Abdullah Avcı, Avrupa'nın 10 büyük ligi içinde sadece Roberto De Zerbi, Julian Nagelsman, Mircea Lucescu ve Pep Guordiola tarafından geçildi.
Avrupa'nın 10 büyük ligi içerisinde bu sezon en fazla puan alan teknik adam ise Roberto De Zerbi oldu. Ukrayna takımı Shaktar Donetsk'in hocası olan De Zerbi, bu sezon çıktığı 18 mücadelede 47 puan almayı başardı. İtalyan hoca karşılaşma başına 2.61 puan ortalaması ile sezonun en formda ismi durumunda bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal