Trabzonspor ve Türk Futbolunun Efsane İsimlerinden Özkan Sümer Vefatının Yıldönümünde Anıldı

Geçtiğimiz yıl 22 Aralık tarihinde hayatını kaybeden Özkan Sümer, Maçka'da mezarı başında anıldı. Ülkemizde futbola önemli hizmetlerde bulunmuş olan Özkan Sümer'i anma töreninde futbol camiasından önemli isimler bulundu.

22.12.2021-14:51 - (Son Güncelleme: 22.12.2021-15:59)

Ülkemizde futbolun önemli isimlerinden birisi olan Özkan Sümer geçtiğimiz yıl 22 Aralık tarihinde hayata gözlerini yumdu. Futbol adamı ölümünün 1. yıl dönümünde anma töreninde Trabzonspor kulübünün başkanı Ahmet Ağaoğlu ve eski başkanlardan Mustafa Günaydın, milli takımlar eski sorumlusu Şenol Güneş, Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, Trabzonspor eski futbolcusu ve teknik adamı Hami Mandıralı, Trabzonspor'un eski futbolcusu Lemi Çelik ve gerek Trabzonspor camiası gerek Türk futbolundan pek çok önemli ismi katıldı.
Özkan Sümer'İn eski öğrencisi ve Galatasaray teknik direktörü olan Fatih Terim'in anma tönerine çelenk gönderdiği de görüldü.

ABDULLAH AVCI ÖZKAN SÜMER'İ ANMA TÖRENİNDE KONUŞMA YAPTI

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, tören sonrasında yaptığı konuşmada Trabzonspor'dan ilk teklifini Özkan Sümer'den aldığını yansıtarak bizim yönetime nasip olmadı, fakat Trabzonspor'a hizmet için geldiğini aktardı. Abdullah Avcı açıklamasında 'Trabzon'a geldiğimden bir gün sonra Özkan Hocam beni aradı. Bir araya gelmek nasip olmadı. Özkan hoca futbol seminerlerinde hep ön sıralarda oturan, gelişime açık bir futbol adamıydı. Onu her zaman rahmetle anacağız.' ifadelerine yer verdi.
Trabzonspor'un eski yıldızı ve teknik adamı Hami Mandıralı ise, yaptığı açıklamada 'Türk futbolunun vizyonuydu, her şeyi düşünüp ona göre konuşan bir adamdı. Bizlere çok şeyler kattı. Bizim görevimiz vardı onu yerine getirmeye geldik. Özkan hocamızı mezarı başında andık. Yaşarken değerleri bilinmesi gereken bir kişiydi. Mekanı cennet olsun.' açıklamalarına yer verdi.

ÖZKAN SÜMER'İN HAYATI BAŞARILARLA DOLU

Bordo mavililerin ve Türk futbolunun başarılı isimlerinden birisi haline gelen ve geçen yıl hayatını kaybeden Özkan Sümer'in hayatı başarılarla dolu.
Özkan Sümer, futbola ilk olarak ortaokul yıllarında İdmanocağı'nda başladı. Ardından Yolspor ve Zonguldak Kömürspor'un ardından Özkan Sümer, 1967'de Trabzonspor'un kurulmasıyla beraber fırtınanın formasını terletmeye başladı. Trabzonspor'da 3 yıl futbol oynayarak takım kaptanlığında bulunan Özkan Sümer, Sebat Gençlik'e antrenör-futbolcu olarak transfer oldu.
1972-73 sezonunda bordo mavililerden Trabzonspor'da genç takım antrenörlüğüne getirilen ve altyapı ile ilgili çalışmalarda bulunan Özkan Sümer sonrasında A takım teknik direktörü oldu.


ÖZKAN SÜMER TRABZONSPOR'DA 2 LİG ŞAMPİYONLUĞU VE 1 CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI KAZANDI

Özkan Sümer, 1978-79 sezonunda bordo mavililerdeki ilk görevinde lig şampiyonluğu ve Cumhurbaşkanlığı Kupıası sevinci yaşadı. Bordo-mavililer, Sümer takımın başındayken 1980-81 sezonunda da lig şampiyonu oldu.
Sümer teknik adam olarak sonraki zamanlarda A Milli Futbol Takımı, Galatasaray, Denizlispor, Malatyaspor, Samsunspor, Petrol Ofisi ve Konya Mobellaspor'u yönetti.
'Futbolun bilge insanı' olarak adı geçen Özkan Sümer, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Genel Başkanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu Asbaşkanlığı ve spor yazarlığı görevi yaptı.

ÖZKAN SÜMER TRABZONSPOR'DA BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE TÜRKİYE KUPASI KAZANDI

Özkan Sümer, Trabzonspor'da 2000 yılında yapılan olağan genel kurulda başkanlığa geldi. Trabzonspor'un 12. başkanı olan Sümer'in başkanlık görevi 2 yıl 8 ay sürdü. Karadeniz temsilcisi, Özkan Sümer'in 5 Eylül 2003'te sona eren başkanlığı zamanında 2002-2003 sezonunda Türkiye Kupası'nı kazandı.

ÖZKAN SÜMER GALATASARAY'DA DA KUPA KAZANDI

Özkan Sümer, Galatasaray'da 1 Türkiye, 1 Cumhurbaşkanlığı kupası başarısı elde etti. 1981-82 sezonunda sarı kırmızılılarda teknik direktçr olarak göreve başlayan Özkan Sümer, 1 Türkiye, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası mutluluğu yaşadı. 1982-83 sezonunun bitimine 2 hafta kala ise görevinden ayrıldı ve Trabzonspor altyapı koordinatörlüğüne geri geldi.


ÖZKAN SÜMER TRABZONSPOR'UN HER KADEMESİNDE GÖREV ALDI

Özkan Sümer, Trabzonspor'da futbolculuk teknik adamlık ve kulüp başkanlığı görevinde bulunan tek kişi olarak arihe geçti. Türk futbounda 'Baba Hakkı' ve 'Büyük Fikret' gibi futbolun 3 kademesinde de görev alan Özkan Sümer, Trabzonspor ve Türk futbolunda ses getirdi.
Özkan Sümer, Trabzonspor'da altyapı koordinatörlüğü ve genel koordinatörlük görevleri yaptı. Başarılı futbol adamı Trabzonspor, kadın futbol takıımı kurarak şampiyonluk mutluluğu da yaşadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal