Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi için oynayacakları ön eleme maçlarının tarihleri belli oldu!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezonun maç tarihleri duyuruldu. Süper Lig şampiyonu Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin eleme etabındaki karşılaşmaların tarihleri ise resmen belli oldu.

08.06.2022-15:58 - (Son Güncelleme: 08.06.2022-16:10)

Bu sezonu Süper Lig'de şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor ile ligi 2. sırada bitiren Fenerbahçe'yi UEFA Şampiyonlar Ligi heyecanı sardı. Bu sezon Dünya Kupası dolayısıyla erken başlayacak Şampiyonlar Ligi, eleme etaplarıyla birlikte 21 Haziran 2022'te start verirken 10 Haziran 2023'te ise İstanbul'daki finalle sezon noktalanacak. Temsilcilerimiz Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin ise turnuvaya katılmak için oynayacakları maç tarihleri belli oldu.

Kritik maçların zamanı belli oldu

Süper Lig'de büyük bir başarı elde ederek şampiyon olan Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne katılım adına Play-Off etabında mücadele etmeye hazırlanmakta. Play-Off'ların 16-17 ve 23-24 Ağustos tarihlerinde oynanacağı açıklandı. 

Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe ise Şampiyonlar Ligi'ne katılım şansı için 19-20 ve 26-27 Temmuz tarihlerinde bu turdaki karşılaşmalarını oynayacak.


Kura çekimi tarihleri de duyuruldu

Şampiyonlar Ligi'nde sarı lacivertlilerin mücadele edeceği ikinci eleme turu kuraları 15 Haziran'da çekilecek. Bu turların ardından ise Trabzonspor'un mücadele edeceği play-off turu kuraları ise 2 Ağustos'ta gerçekleşecek.


Dev final İstanbul'da olacak

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finalin 10 Haziran 2023'te İstanbul'da oynanacağı da yapılan açıklamayla beraber resmiyet kazandı. Bu anlamda karşılaşma ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal