16.09.2021-18:01 (Son Güncelleme:16.09.2021-18:25)


1

Bordo mavililer bu sezon Fatih Karagümrük ile birlikte Avrupa'nın en yüksek pas yüzdesine sahip 15 takımı içerisinde yer aldı. Bordo mavililer 552 pas ile 12.sırada yer aldı.



2

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor, yeni sezon öncesi büyük ses getirmişti. Bordo mavili takım sezon başlamadan önce yaptığı transferlerle büyük ses getirmişti. Kadrosuna yıldız isimleri katan Trabzonspor gerek yurtiçinde gerek yurt dışında adını duyurmuştu.



3

Kadrosuna yıldız isimleri katan bordo mavililer; Gervinho, Bakasetas, Marek Hamsik ve Bruno Peres gibi yıldızlarıyla adeta şaha kalktı.



4

Trabzonspor yıldızlarının da etkili oyunuyla lige çok iyi bir başlangıç yaptı. Bordo mavililer, mutlaka şampiyon olmak istedikleri sezonda lige yaptıkları iyi başlangıçla lige ses getirdiler.



5

Trabzonspor genel olarak istatistikleri ile de ses getirdi. Fırtınanın hem Süper Lig'deki hem de genel anlamda Avrupa takımları arasındaki istatistikleri göz dolduruyor. Süper Ligde ilk 4 haftada 10 puan koparan Trabzonspor, istatistikleri ile de Avrupa'da kendisini hissettiriyor. 4 karşılaşmada 3 galibiyet, 1 beraberlik alıp 10 golle imza atarak ligin en skorer takımı konumunda olan bordo-mavili ekip, Türkiye'de Karagümrük ile beraber Avrupa'nın en yüksek isabetli pas yüzdesine sahip 15 takım içerisine girdi.



6

İstanbul ekibi Fatih Karagümrük 623 isabetli pas yaparak 8.sırada yer alıyorken, Trabzonspor ilk 4 haftada ortalama 552 isabetli pas ile 12. sırada yer alıyor. Bu anlamda zirvede ise 738 pas ile Fransız devi PSG bulunuyor. Fırtınanın oynadığı etkili futbolunu istatistiklerine de yansıtması taraftarları tarafından oldukça memnun karşılandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR