Tosuncuk: 'O Dönemde Arkamda Bir Güç Vardı'

Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın ''Benim o dönemde arkamda bir güç vardı.'' ifadesini kullandı.

03.09.2021-18:04 - (Son Güncelleme: 04.09.2021-11:32) Tosuncuk: 'O Dönemde Arkamda Bir Güç Vardı'

Mehmet Aydın Çiftlik Bank'a para yatıranlar arasında birçok ünlü isim olduğunu söyledi ancak isimlerini vermedi.

"Cezaevinden tahliye olunca yapacağım ilk şey yaylaya çıkmak olacak" ifadelerini kullanan Aydın, "Çiftlik Bank bir yatırım aracı değil oyundur. Bu kapsamda ben de oyunu geliştirmek için eksikleri tespit etmek adına hesap açtım" diye konuştu.

Mehmet Aydın'ın avukatları Şehmuz Uluç ve Fatih Kuş ile sürekli irtibat halinde olduğu ve 14 Eylül günü İstanbul Anadolu Adliyesi'nde gerçekleşecek duruşmaya hazırlandığı öğrenildi. Avukatları Tosuncuk'un cezaevinde sürekli kitap okuduğunu ve liseyi dışarıdan bitirmek için ders çalıştığını ifade etti.

Tosuncuk lakabıyla tanınan Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın, binlerce kişiyi dolandırmıştı. Mehmet Aydın kendisine tv100 muhabirinin yönelttiği sorulara cevap verdi.

'Tosuncuk' lakabı ile tanına Mehmet Aydın’ın, ''Çiftlik bank sisteminde sizin sadece görünen yüzü olduğunuz ancak çok daha farklı güçler tarafından bu sistemin yönetildiği iddia ediliyor. Başından beri yalnız mıydınız?'' sorusuna, ''Benim o dönemde arkamda bir güç vardı. Ancak bu güç sanıldığı gibi karanlık bir güç değildi. Dönemin sivil, askeri, bürokrasiden, bakanlar, milletvekilleri, hakimler, savcılar, belediye başkanları, kaymakamlar, askeri, polisi her kesimden 'yürü Mehmet arkandayız, sonuna kadar yanındayız, sen devlet için faydalı olanı yapıyorsun seni destekliyoruz' diyen yüzlerce insan vardı.'' şeklinde cevap verdi. 

Mehmet Aydın, kaçış sürecini ise ''Uruguay’dan Brezilya’ya geçiş yaptım. Sınırda herhangi bir pasaport kontrolü olmadığından kimseye rüşvet vermeden rahatlıkla geçtim.'' şeklinde anlattı. 

'MAL VARLIĞIMA EL KONULUNCAYA KADAR ÖDEME YAPILDI'

''Tehditler ve şantajlara karşı terör örgütü DEAŞ ve yerel mafya benden para istediler. Bunlara karşı durduğum için medyadaki güçlerini kullandılar, fitili ateşlediler'' ifadelerini kullanan Aydın, mağdurlar hakkında ''Sözleşme kapsamında ana para iadesi için ihtarname gönderen bazı üyelere mal varlığıma el konuluncaya kadar ödeme yapıldı'' ifadelerini kullandı.

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın Çiftlin Bank'a birçok ünlü ismin para yatırdığını söyledi ancak isimlerin kimler olduğunu paylaşmadı.

İLK İŞİ 'YAYLAYA ÇIKMAK'

İfadelerinde ''Cezaevinden tahliye olunca yapacağım ilk şey yaylaya çıkmak olacak'' cümlelerine yer veren Aydın, ''Çiftlik Bank bir yatırım aracı değil oyundur. Bu kapsamda ben de oyunu geliştirmek için eksikleri tespit etmek adına hesap açtım'' şeklinde konuştu. 

Mehmet Aydın'ın, avukatları olan Şehmuz Uluç ve Fatih Kuş ile sürekli irtibat halinde olduğu ve 14 Eylül günü İstanbul Anadolu Adliyesi'nde gerçekleşecek duruşmaya hazırlandığı öğrenilen bilgiler arasında yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal