Toplumsal Bağışıklık İçin Önemli Adım Atıldı

Muğla'nın Dalaman ilçesinde kısıtlamalardan en çok etkilenen 60 yaş üzeri vatandaşlara özel etkinlik düzenlendi.

05.06.2021-20:32 - (Son Güncelleme: 05.06.2021-20:32) Toplumsal Bağışıklık İçin Önemli Adım Atıldı

İkinci doz aşısını yaptıran 60 yaş üstü vatandaşlara yönelik özel doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleşti. Muğla'nın Dalaman ilçesinde Kaymakamlığın öncülüğünde yapılan etkinliğe katılım sağlayan kişiler, sığla ağaçlarıyla bezeli 2 kilometrelik parkurun keyfini çıkardılar.

Muğla'nın Dalaman ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında kısıtlamalardan en çok etkilenen 60 yaş üzeri vatandaşlara yönelik etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte tedbirler de unutulmadı.

Aşı süreçleri biten vatandaşlar toplumsal bağışıklık kazanması için önemli bir adım atıldı.

''VATANDAŞLARIMIZI HAREKET ETMEYE DAVET ETMİŞ OLDUK''

Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, 60 yaş üzeri vatandaşlara yönelik  düzenlenen etkinlik hakkında şöyle konuştu:

"Vatandaşımız bu sürece çok olumlu katkı sağladı evinde kaldı çoğunlukla. Ama bir yandan da hareketsiz bir yaşam oldu. Aşılamayla beraber vatandaşımızı hareket etmeye davet etme adına böyle bir projeyi başlattık."

60 yaş üzerine özel doğa yürüyüşü, yaklaşık 2 kilometrelik sığla ağaçları arasında yapıldı. Orman işletme ekipleri de parkurda özel düzenlemelerde bulundu.

''EVDE KAPALUYDIK, ÇOK İYİ HİSSETTİM''

Etkinliğe katılan 60 yaş üzeri vatandaşlar aylar sonra doğaya kavuştu. Katılımcı İnci Binlik, "Şimdi yeni açılmalar geldi. Zaten aşımızı da olduk. Ama yine de ben koruyorum kendimi. Bu ağaçları görmek, bu doğayı görmek, sağlık açısından beni çok mutlu etti" diye konuştu.

Başka bir katılımcı olan Ekrem İşli ise, "Çok iyi oldu, dizlerim ağrıyordu. Yürümeyle dizlerim açılmış oldu biraz. Çok rahatım, çok iyi sevdim bu yürüyüşleri. Pandemiden dolayı evde kapalıydık. Ondan dolayı bugün çok iyi hissettim ben kendimi" dedi.

Parkurda koronavirüs önemlemleri en üst seviyede alındı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal