Salda Gölü'nün Analiz Sonuçları Çıktı!

Salda Gölü geçtiğimiz günlerde bölgedeki çalışmalar ve evsel atık su ile kirlendiğine yönelik iddialarla gündeme geldi. Bunun üzerine gölün bazı noktalarından numuneler alındı.

05.06.2021-18:26 - (Son Güncelleme: 05.06.2021-18:26) Salda Gölü'nün Analiz Sonuçları Çıktı!

Cumhurbaşkanlığının verdiği karar ile 'Özel Çevre Koruma Bölgesi' ilan edilen Salda Gölü'nün atık sular ile kirlettiğine dair iddialar araştırıldı. Göldeki suyun birinci sınıf kalitede olduğu alınan su örneklerinin üzerinde ki çalışmayla belirlendi.

Beyaz kumsalı, turkuaz rengi suyu ve muhteşem manzarasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Burdur'un Yeşilova İlçesinde bulunan Salda Gölü son dönemlerde gözde turizm destinasyonlarından biri oldu.

Yılda bir milyonunun üzerinde ziyaretçi misafir eden gölün etrafında devsam eden çalışmalarda sona az kaldı.

Salda Gölü geçtiğimiz haftalarda bölgedeki çalışmalar ve evsel atık su ile kirletildiğine dair iddialar vardı.

Gölü besleyen deree karışan polenlerin neden olduğu renk değişikliği kirlilik olarak göründü. Bu durumun ardından gölün farklı yerlerinden su örnekleri alındı.

SALDA GÖLÜ'NÜN TEMİZLİĞİ ANALİZLERLE KANITLANDI

Alınan biyolojik ve biyokimyasal örneklerin analiz sonuçlarına göre Salda Gölü'nün suyunun ilgili mevzuat gereğinde birinci kalitede yer aldığı ortaya çıktı. Bu sonuç Salda Gölü’ne evsel atık su girişinin olmadığını da kanıtlamış oldu.

Burdur Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Alacatlı, "Oradaki su göl suyunun çekilmesiyle kalan sularda çam polenlerinin birikmesiyle oluşan bir sarımtırak renk olmuş. Herhangi bir kirlilik söz konusu değil. Onu gördük. Analiz sonuçları da bunu bize gösterdi zaten. Sonuçlar gayet olumlu herhangi bir kirlilik öngörmüyor. Şu anki su temiz su bir sıkıntımız yok" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal