Bakanlıktan Salda Gölü Açıklaması Geldi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Salda Gölü’nde oluşan renk değişiminin koruma projesinden kaynaklandığına dair haberlerin doğru olamadığını açıkladı.

30.05.2021-00:28 - (Son Güncelleme: 30.05.2021-00:28) Bakanlıktan Salda Gölü Açıklaması Geldi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Salda Gölü’nde oluşan renk değişimi hakkında açıklama yaptı. Açıklamada bulunan yetkililer, ‘Renk değişikliği göl çevresindeki çamlık ve sazlık alanlarda polenlerden ve ağaç birikintilerinden kaynaklanmaktadır. Polen patlamaları, bahar aylarında yaşanan doğal bir süreçtir’ dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Salda Gölü’nde oluşan renk değişiminin koruma projesinden kaynaklandığına dair haberlerin doğru olamadığını açıkladı. Renk değişiminin polenlerden kaynaklandığı belirtildi.

RENK DEĞİŞİMİNİN NEDENİ: POLENLER

 Bakanlıktan yapılan açıklamada 2 yıl aralıkla çekilen Salda Gölü fotoğrafı paylaşıldı. Açıklamada, ‘Salda Gölü kıyısında oluşan renk değişikliği göl çevresindeki çamlık ve sazlık alanlarda polenlerden ve ağaç birikintilerinden kaynaklanmaktadır. Polen patlamaları, bahar aylarında yaşanan doğal bir süreçtir. Mevsimsel olan görüntü her yıl dönemsel olarak gerçekleşmektedir. Salda Gölü'nde bilim insanlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte uluslararası düzeyde katılımcı ve şeffaf bir koruma çalışması yürütülmektedir. Göl kıyısındaki renk değişikliğinin bölgede yürütülen koruma projesinden kaynaklandığına yönelik iddialar tamamen asılsızdır’ ifadeleri kullanıldı. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal