TOKİ'nin Depremzedeler İçin Yapmış Olduğu Evler Teslim Ediliyor

Başkan Erdoğan, TOKİ’nin depremzedeler için Laç şehrinde yaptığı 522 konutun resmi açılışını yapacak. İşte detaylar...

17.01.2022-10:07 - (Son Güncelleme: 17.01.2022-10:16) TOKİ'nin Depremzedeler İçin Yapmış Olduğu Evler Teslim Ediliyor

Başkan Recep TayyipErdoğan, 2022’deki ilk yurtdışı ziyaretini bugün gerçekleştirdi. Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk ziyaretini Arnavutluk’a yaptı. Arnavutluk Başbakan'ı Rama ile görüşecek olan Başkan Erdoğan, TOKİ’nin depremzedeler için Laç şehrinde yaptığı 522 konutun resmi açılışını yapacak.

ERDOĞAN'IN YAPTIĞI BU SEMT EN İYİSİ

Arnavutluk'ta  evlerini teslim almaya başlayan aileler'in büyük sevinci kameralara yansıdı. 67 yaşındaki Meçan Marra, Albayrak İnşaat’ın yapımını üstlendiği konutlar için, 'Erdoğan’ın Laç’ta yaptığı bu semte Tiran (Başkent) bile sahip olamaz. Daha iyisi olamazdı. İçeri girip gördük, harika bir şey' açıklamasında bulundu.


522 KONUT İNŞASI TAMAMLANDI

Arnavutluk 2019’un Eylül ve Kasım aylarında yaşanan depremlerle büyük darbe görmüş, ülkenin kuzeyindeki binlerce bina yıkılmış, 51 kişi hayatını kaybetmişti. Depremin ardından bölgeye şefkat elini uzatan Türkiye, TOKİ'nin eliyle konut inşa etme kararı vermişti. Laç şehrinde Aralık 2020’de Albayrak İnşaat tarafından temeli atılan 522 konutun inşası tamamlandı. Erdoğan, Arnavutluk ziyareti kapsamında konutların resmi açılış törenine de katılacak.

OSMANLI ESERİNİN AÇILIŞI

Yine başkent Tiran’daki Osmanlı eseri Ethem Bey Camii, 2018 yılında TİKA tarafından restore edilmeye başlanmıştı. O çalışmalar da tamamlandı. Camiinin resmi açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirecek.


DAHA İYİSİ OLAMAZDI

Laç bölgesindeki dairesine kavuşan 67 yaşındaki Meçan Marra, TOKİ tarafından yeniyapılan semte  övgüde bulunarak 'Bu, Laç için tarihi bir an ve çok memnunuz. Burada ev almayacak olanlar bile Erdoğan’ın sözlerinden memnun. Bu yer öyle bir semt oldu ki belki Tiran’da böyle bir şey yoktur. Erdoğan’ın Laç’ta yaptığı bu semte Tiran bile sahip olamaz. Daha iyisi olamazdı; içeri girip gördük, harika bir şey. Son derece harika bir iş. Başbakanımız (Edi Rama) da Erdoğan’la birlikte sözünü tuttu' açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal