Kuzey Kore Rahat Durmuyor: Füzeler Peş Peşe Ateşlendi!

Kuzey Kore'nin 2020'nin Mart ayında yapmış olduğu ilk füze ateşlemesiyle başlayan serüven, Doğu Denizi'nde kısa menzilli füze denemeleri ile devam ediyor. İşte detaylar...

17.01.2022-09:43 - (Son Güncelleme: 17.01.2022-11:36) Kuzey Kore Rahat Durmuyor: Füzeler Peş Peşe Ateşlendi!

Kuzey Kore'nin 2020' nin Mart ayında yapmış olduğu ilk füze ateşlemesiyle başlayan serüven, Doğu Denizi'nde kısa menzilli füze denemeleri ile devam ediyor. Dünya'yı titreten bu olaya sahip olan Kuzey Kore , son günlerde 2 füze ateşledi. Bu olay Japonya, yerel saatle 08.49 ile 08.52'de Kuzey Kore'nin iki balistik füze denediğini bildirmesiyle gün yüzüne çıktı.

TEKNOLOJİLERİNİ GELİŞTİRİYORLAR

Japonya hükümeti, Kuzey Kore'nin bu sabah iki balistik füze denemesi yaptığını bildirdi. Japonya Savunma Bakanı Kişi Nobuo, Kuzey Kore'nin yerel saatle 08.49 ile 08.52'de iki ayrı balistik füze fırlattığını söyledi. Bakan Kişi, maksimum 50 kilometre irtifada 300 kilometre seyrettiği tahmin edilen füzelerin denize düştüğünü belirtti.


Kişi, 'Kuzey Kore'nin füze teknolojisini geliştirmeye çalıştığı açık. Son dönemde bir dizi deneme, uluslararası toplum için ciddi sorun.' açıklamasında bulundu.

YILBAŞINDAN BERİ 4 FÜZE DENEMESİ OLDU

Japonya Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, denemelere ilişkin henüz hasar saptanmadığını söyledi.Tokyo hükümeti resmi tepkisini, Japonya'nın Pekin Büyükelçiliği vasıtasıyla, Pyongyang'a aktardı.Füzelerin büyük olasılıkla Japonya ulusal münhasır ekonomik bölge dışına düştüğü açıklandı.


Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, kısa menzilli balistik füzelerin başkent Pyongyang'ın dışındaki Sunan Havalimanı'ndan fırlatıldığını açıkladı. Son fırlatılan füzelerle, Kuzey Kore yılbaşından beri 4. füze denemesini yapmış oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal