Milyonlarca Memurun Kazancını Etkileyecek: 3600 Ek Gösterge İle Maaş Dengesizliği Sona Eriyor!

Milyonlarca memurun kazancını etkileyecek olan 3600 ek gösterge düzenlemesi hayata geçtiğinde öğretmen, polis, hemşire ve diğer kamu personellerinin ek gösterge cetvelinin yeniden düzenleneceği bildirildi.

17.01.2022-09:30 - (Son Güncelleme: 17.01.2022-09:35)

Ücret dengesizliği konusu 3600 ek gösterge düzenlemesiyle sona erecek. Öğretmen, polis, hemşire ve diğer kamu personellerinin de ek gösterge cetvelinin yeniden düzenleneceği ek gösterge ile 25 yıllık hizmet vermiş öğretmenin aylığı 1.150 Türk lirasıyken ikramiyesinin de 37 bin Türk lirası artacağı ifade edildi. 


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışmalarıyla yürütülen düzenlemenin en geç Mayıs-Haziran ayında Meclis’e sunulacak olan 3600 ek gösterge düzenlemesiyle kıdemler arasındaki ücret dengesizliği ortadan kalkacak. Bakan Bilgin, kamu çalışanları arasındaki statü farkının ortadan kaldıracak bir düzenlemenin yapılacağına dikkat çekti. Öte yandan kamu personellerinin emeklilikte büyük bir ücret kaybı yaşadığını ve bunun giderilmesi yönünde çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, ‘Çalışan ile emekli arasında ücret kaybı çok yüksek, 3600 ek gösterge bunu giderecek bir düzenleme olacak’ diye konuştu. 

EN GEÇ HAZİRAN AYINDA MECLİS'TE

En geç Haziran ayında Meclis’e sunulacak olan 3600 ek gösterge sistemiyle öğretmen, polis, hemşire, din görevlilerin yanı sıra idari kadro ve yardımcı hizmetler sınıfı da bu düzenlemeden yararlanacak. 


EK GÖSTERGE CETVELİ DÜZENLENECEK

Milyonlarca memurun kazancını etkileyecek olan 3600 ek gösterge düzenlemesi hayata geçtiğinde öğretmen, polis, hemşire ve diğer kamu personellerinin ek gösterge cetvelinin yeniden düzenleneceği ifade edildi. Sabah’ın haberine göre, emekli aylığı ve ikramiyeye yapılacak olan artışla birlikte kamu da yükselmenin de önünün açılacağı belirtildi. 25 yıl hizmet vermiş öğretmen aylığı yaklaşık 1.500 lira,  ikramiye de 37 bin lira artacağı bildirildi. 

SSK EMEKLİLERİ ZAMLI AYLIĞINI BUGÜN ALIYOR

Hafta başı itibarıyla emeklilere yüzde 25.5 oranında zam maaşlarına yansıyacak. En düşük emekli aylığı 2500 lira olacak şekilde hesaplara yatırılacak. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri maaşlarını zamlı ve enflasyon farkını da aldığı ifade edildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal