Thodex Soruşturmasında Son Dakika Gelişmesi: Arnavutluk'ta Yakalandı!

Kripto para borsası Thodex hakkında yürütülen soruşturma kapsamında şirketin kurucusu Faruk Fatih Özer’e yardım ettiği gerekçesiyle Arnavutluk vatandaşı olan E.H. yakalandı.

22.09.2021-17:49 - (Son Güncelleme: 22.09.2021-18:37) Thodex Soruşturmasında Son Dakika Gelişmesi: Arnavutluk'ta Yakalandı!

Kripto para borsası Thodex hakkında yürütülen soruşturma kapsamında şirketin kurucusu Faruk Fatih Özer kırmızı bülten ile her yerde aranıyordu. Firari Faruk Fatih Özer’e yardım ve yataklık etiği gerekçesiyle bir Arnavutluk vatandaşı yakalandı.

THODEX’İN KURUCUSU FATİH FARUK ÖZER’E YARDIM VE YATAKLIK ETMEKTEN SUÇLANIYORDU

İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) haberine göre, Tiran polisi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen Arnavutluk vatandaşı E.H.’nin Faruk Fatih Özer’e yardım ettiği öne sürülüyordu. E.H.'nin polis soruşturmasında konuşmadığı ve yöneltilen suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Thodex soruşturmasını İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı başlatmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kullanıcıların Thodex adlı kripto para borsasındaki hesaplarına erişemediği ve şirket sahibinin yurt dışına kaçtığı yönündeki ihbar üzerine 22 Nisan'da resen soruşturma başlatılmıştı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda 81 şüpheli yakalanmış, şüphelilerden Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer ile kardeşi Serap Özer'in de aralarında bulunduğu 6'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.  Faruk Fatih Özer hakkında ise İnterpol kırmızı bültenle arama kararı çıkarmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal