Thodex Soruşturmasında Son Dakika Gelişmesi!

Thodex kripto para vurgunuyla ilgili soruşturma yurt dışına uzandı. Savcılık şüphelilerin kripto paralarına el konulmasını istedi.

13.09.2021-09:23 - (Son Güncelleme: 13.09.2021-18:11) Thodex Soruşturmasında Son Dakika Gelişmesi!

Gelen son dakika açıklamalarına göre Thodex kripto para vurgunuyla dünyaca ünlü kripto para borsası Binance'a para aktarıldığını belirleyen savcılık, şüphelilerin buradaki kripto paralarına el konulmasını talep etti

FATİH FARUK ÖZER’İN İADESİ İSTENDİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Yücel Ertaş tarafından yürütülen soruşturma kapsamında çalışmalar yürütülüyor. Savcılık soruşturmanın baş şüphelisi Fatih Faruk Özer’in yerini tespit edebilmek için gerekli resmi kurumlar ile yazışmalar yaptı.  Başsavcılıktan yapılan açıklamalara göre, sistemin kurucusu ve yöneticisi Fatih Faruk Özer'in hâlâ Arnavutluk'ta olduğunu belirledi. Fatih Faruk Özer'in Arnavutluk’tan iadesi istendi. Savcılık ayrıca yaptığı çalışmalarda Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu tüm şüphelilerin çeşitli kripto para birimlerinin ticareti için bir platform sağlayan kripto para borsası olan Binance'ye para aktardığını belirledi.

30 MİLYONA EL KONDU VE ZARAR TESPİTİ YAPILIYOR

Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında Faruk Fatih Özer'in firari, ağabeyi Güven Özer'in de aralarında bulunduğu 6 tutuklu ve hakkında adli kontrol bulunan 27 şüphelinin olduğu dosyada Thodex şirketinin ve tüm şüphelilerin parasına da el konuldu. Para miktarı ise dudak uçuklatan cinsten. Tam 30 milyon 100 bin 78 lira. Savcılık mağdurların zararının tespiti içinde çalışmalar yürütüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal