TOGG’un yeni detayı ortaya çıktı: 25 dakikada yüzde 80 şarj olabilecek

Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG’un yollara çıkması için geri sayım sürüyor. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ise TOGG’un yeni bir özelliğini daha açıkladı. Karakaş, TOGG SUV modeli için ‘’25 dakikada yüzde 80 şarj olabilecek’’ diye konuştu. İşte konu hakkında merak edilenler...

18.08.2022-10:49 - (Son Güncelleme: 18.08.2022-11:57) TOGG’un yeni detayı ortaya çıktı: 25 dakikada yüzde 80 şarj olabilecek

2022 yılının son aylarında seri üretime geçmesi beklenen yerli araç TOGG’un C-SUV modeli 2023 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacak. Modelin deneme testleri devam ederken, TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ise TOGG’un yeni bir özelliğini daha açıkladı. Karakaş, TOGG SUV modeli için ‘’25 dakikada yüzde 80 şarj olabilecek’’ diye konuştu. TOGG CEO’su Karakaş ayrıca TOGG’un 180 ülkede telekomünikasyon sektörü için ortak normlar belirleyen ve 850’nin üzerindeki dijital ekosistem paydaşlarını birbirine bağlayan TM Forum’un mobilite servis sağlayıcısı ve elektrikli akıllı cihaz üreticisi ilk üyesi olduğunu söyledi.

2023’ün başında yollarda

TOGG’un sıfır emisyonlu ilk yerli otomobil olacağını söyleyen Karakaş, sınıfının sınıfının en uzun aks mesafesi, en geniş iç hacmi, en iyi hızlanma performansı ve en düşük toplam sahip olma özelliklerine sahip olduğunu söyledi. TOGG geleceğin teknolojisine şimdiden cevap verebilecek yeterlilikte olduğunu söyleyen Karakaş, 2023 yılının başında Türkiye’de, yaklaşık 1,5 sene sonra da Avrupa’da yollara çıkacağını tahmin ettiğini söyledi. 

TOGG

25 dakikada yüzde 80 şarj olabilecek

TOGG’un yeni bir özelliğinden daha bahseden Karakaş, ‘’300 ve 500 kilometre olmak üzere iki farklı menzil seçeneğiyle satılacak olan TOGG SUV, 200 ve 400 beygir güç sunacak, 200 BG’likversiyon 7,6, 400 BG’lik versiyon ise 4,8 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşacak, bataryası yüzde 80 doluluğa hızlı şarj ile 25 dakikada ulaşabilecektir. Türkiye’nin şarj alt yapısını güçlendirmek üzere de bir şirket kurmuş, bu amaçla bin adet hızlı şarj istasyonu kurmak üzere çalışmalarına başlamıştır” dedi. 

Geleceğe cevap verecek

TOGG’un piyasaya sürülmesi için çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Gürcan Karakaş, ‘’Gemlik tesislerimizde yılda 175 bin adet akıllı cihaz üretebilecek kapasitemiz var. Zaman içinde belli bir plan ve program çerçevesinde gerek ülkemizden, gerekse bir süre sonra ihracata başlayacağımız Avrupa pazarından gelecek talebi sağlıklı bir şekilde karşılamak üzere çalışıyoruz” dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal