Devlet düğmeye bastı: Araç alım satımlarda yeni dönem başlıyor! İşte araç alım satımlarında uygulanan yeni sistem

Geçtiğimiz hafta açıklanan, ikinci el araç piyasasındaki fahiş fiyatlarının önüne geçmek için hazırlanan yeni formül uygulanmaya başlandı. Sahibinden internet sitesinde sadece otomotiv markalarının yetkili bayileri sıfır motorlu araç ilanı yayınlayabilecek. İşte detaylar…

17.08.2022-12:55 - (Son Güncelleme: 17.08.2022-17:05) Devlet düğmeye bastı: Araç alım satımlarda yeni dönem başlıyor! İşte araç alım satımlarında uygulanan yeni sistem

Pandemi süreciyle beraber sıfır araçlarda tedarik sıkıntısı yaşanmaya başladı. Bu durumu fırsata çeviren ikinci el araç satıcıları ise otomobil fiyatlarını iki katına çıkarttı. Sıfır araç fiyatını geçen ikinci el araba piyasasına devlet el attı. Yeni yapılan düzenlemeye göre 6 ay ve 6 bin kilometre sınırında otomobil satışı gerçekleştirilebilecek. Olaya dair Türkiye’nin en büyük online alışveriş sitesi olan Sahibinden internet sitesinde, konuya dair bir açıklama yapıldı. Açıklamada; şirket, motorlu kara taşıtı ticaretine ilişkin şeffaflığı artırmak ve tüketiciyi korumak adına önemli bazı değişiklikleri hayata geçireceğini duyurdu. Bu kapsamda sadece otomotiv markalarının yetkili bayileri sıfır motorlu kara taşıtı ilanı verebilecek’ bilgisi yer aldı. 

Araç alım satımda yeni dönem

Sahibinden.com tarafından yapılan açıklamanın devamında ise yetkili bayilerin dışındaki satıcılar, ilan verirken "Aracın Durumu" kriterini sadece "İkinci El" olarak seçebilecek ve "Araç Kilometresi" için en az 6 bin km girebilecek. Ayrıca girilen ilanların tüm bilgilerinin gösterildiği ilan detay sayfasında aracın durumunu gösteren "Sıfır" veya "İkinci El" ifadesi, sıralamada "Kilometre" bilgisinin önüne taşınacağı belirtildi. Yapılan yeni değişiklikle beraber alıcıların, aracın ikinci el mi sıfır mı olduğunu, kilometresi ile birlikte görmeleri sağlanacak. 

Sahibinden.com'da araç alım satımlarda yeni dönem

Aynı model araçların "2022 güncel liste fiyatı" da ilanda yer alacak 

Yapılan yeni düzenleme ile beraber artık ikinci el araba ilanlarında güncel fiyat listeleri de yer alacak. Böylece ilandaki araç için istenen fiyat ile sıfırının güncel liste fiyatı şeffaf bir şekilde tüketicilere sunulmuş olacak. Haksız rekabetin önüne geçmek için hazırlanan yeni uygulama hakkında değerlendirmelerde bulunan sahibinden.com Üst yöneticisi (CEO) Burak Ertaş, kuruluş amaçlarının güvenilir ticareti sağlamak olduğunu belirterek, "Son dönemde sıfır ve ikinci el araç ticaretinde yaşanan sıkıntıları ve konuyla ilgili Ticaret Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen düzenlemeleri dikkatle izliyoruz. Türkiye'nin sahibinden.com'u olarak biz de platformumuzun işleyişini bu düzenlemelerle uyumlu hale getiriyoruz. 15 Eylül'de devreye alacağımız bu değişikliklerin kullanıcılarımızın araç alım satım deneyimlerini daha da şeffaf hale getireceği inancındayız’’ ifadelerini kullandı. 

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal