Bakan Mustafa Varank TOGG için tarih verdi: TOGG fabrikası ne zaman açılacak? TOGG’ların bantlardan ineceği tarih belirlendi

Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG’un seri üretim tarihi milyonların gündeminde yer almaya devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG fabrikasının açılış tarihini verdi. TOGG’ların bantlardan ineceği tarih belirlendi. Peki TOGG fabrikası ne zaman açılacak? İşte detaylar...

15.08.2022-12:19 - (Son Güncelleme: 15.08.2022-12:19)

Bartın Valiliği’nde yapılan toplantıda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil TOGG hakkındaki son gelişmelere yer verdi. TOGG araçlarının çıkış tarihini açıklayan Bakan Varank, 29 Ekim 2022 tarihinde TOGG fabrikasının açılacağını da söyledi.

TOGG’ların bantlardan ineceği tarih belirlendi

Bartın Valiliği’nde iş insanlarıyla bir araya gelen Bakan Mustafa Varank, yaptığı konuşmada, ‘’Biz bu ülkede cumhuriyet tarihi boyunca yapılmamışları yaptık. Allah’ın izniyle Türkiye’nin otomobilinin fabrikasını 29 Ekim’de açacağız. Araçlarımız seri üretim bantlarından inmeye başlayacaklar.’’ ifadelerine yer verdi.

Bakan Varank TOGG

Bakan Varank, TOGG’un ne zaman yollarda olacağı konusunda ise geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamasında 2023 yılının ilk aylarını işaret etmişti. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş da TOGG SUV modelininin 2023 yılının ilk aylarında yollara çıkacağını kaydetmişti. Söz konusu TOGG modelinin Avrupa’daki satışlarının Eylül 2024 ayında yapılacağını söyleyen Karakaş, TOGG modellerinin ilk aşamada 300 ve 500 km menzil seçenekleri ve 200 ve 400 beygirlik bir güç sunacağı ifade edildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal