Togg’da kura çekimi süreci bitti: İlk teslimatlar Nisan ayında başlıyor

Togg’un T10X model aracının 20 bin asık, 20 bin yedek talihlisinin belli olmasının ardından teslimat süreci merak edilmeye başlandı. Togg’dan yapılan açıklamada ilk teslimatların Nisan ayında yapılacağı kaydedilirken, teslimat önceliğinin ise dolu paket ve uzun menzil alanlarına tanınacağı belirtildi.

31.03.2023-10:14 - (Son Güncelleme: 31.03.2023-16:55)

Yaklaşık 177 bin kişinin başvuru yaptığı Togg’un T10X modelinin kura çekimi sonucunda 20 bin asıl ve 20 bin yedek talihli belli oldu. Çekiliş sürecinin tamamlanması sonrasında teslimat hazırlıkları başlarken Togg’dan yapılan açıklamada ilk teslimatların Nisan ayında yapılacağı kaydedildi ve ayrıca teslimat önceliğinin ise dolu paket ve uzun menzil alanlarına tanınacağı belirtildi.

Ödemeler Trumore üzerinden 

Akşam’ın haberine göre; Teslimat öncesi araçla ilgili ödeme, kasko, sigorta seçenekleri ve kredi paketinin de önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor. Bu süreçte çekilişin kazananları aracı teslim alana kadar birçok süreci de yine Togg'un dijital uygulaması Trumore üzerinden yapacak. Togg talihlileri bu yugulama üzerinden siparişlerini yönetebilecek, kasko, sigorta gibi diğer hizmet ve ürünleri satın alabilecek, ödemelerini tamamlayıp Togg'a sahip olabilecek.

Togg’a zam gelecek mi?

T10X V1 RWD standart menzil 953 bin TL, V2 RWD standart menzil 1 milyon 55 bin TL, V2 RWD uzun menzil Togg için 1 milyon 215 bin TL'lik etiket fiyatı ilan edilmişti. Alınan bilgiye göre diğer otomotiv firmalarında uygulanan fiyat listesi Togg'da belli periyotlarla ilan edilecek. Ancak ön sipariş hakkı kazananların hesaplarına nisan ayından itibaren, teslimat gerçekleşene kadar geçen zaman için ilave garanti süresi eklenip, Trugo'dan da aylık 85 kWs (500 km) enerji dolum hakkı tanımlanacak.

TOGG teslimat

Yedek talihliler 2024’de hak kazanacak

2023 yılı için planlanan teslimatlarda hakkını kullanmayan kullanıcıların olması halinde, yedek listedeki kullanıcılar devreye alınacak. 2023 yılı teslimatları için yedek listeden asıl listeye geçemeyenler ise 2024 yılı ocak ayı itibarıyla belirlenecek yeni paket ve konfigürasyon seçenekleriyle T10X sipariş edebilecekler. Bu siparişi verenler, 2024 yılı haziran ayına kadar herhangi bir çekilişe girmeden akıllı cihazlarını teslim alabilecekler. Asıl ve yedek listede yer alan kullanıcıların yaptıkları ön ödemeler e-Cüzdan'larında tutulurken, her iki listeye de giremeyen kullanıcıların ön ödemeleri hesaplarına iade edilecek.

28 bin adet üretilecek

Togg'da bu yıl için 28 bin adet teslimat öngörülüyor. 20 bin talhlinin yanında Devlet Malzeme Ofisi'ne 500 adet teslim edilecek. Ayrıca Togg ortaklarına da kontenjan tanınacak. Fabrika tam kapasiteye ulaştığında isbe yıllık üretim 175 bini bulacak.

Anadolu kırmızısı Pazartesi günü Erdoğan’a teslim edilecek

Togg'un banttan indiği 29 Ekim'de ilk siparişini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayrak kırmızısı aracını pazartesi günü teslim alacak. Teslim öncesi Erdoğan'a plaka tercihinin de sorulması bekleniyor. Erdoğan sosyal medya hesabından "Alacağımız otomobilin rengine refikam Emine Erdoğan Hanım ile istişare ettikten sonra karar vereceğiz" demiş, Emine Erdoğan da daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Hepsi birbirinden güzel ancak gönlümüz al bayrağımızın da timsali Anadolu kırmızısından yana oldu" demişti.

Mesajı alanlar yeniden görmeye gitti

Samsun'da Togg'u almak için başvuran Halil Hakan Koç, daha önce görmeye gittiği aracı, kurada çıkınca yeniden görmeye gitti. Koç, "Mutluyum. Togg, Samsun'da sergilenmeye başladığında gelip incelemiştik. Geçen hafta arabayı almak için başvurduk ve 'inşallah çıkar' dedik. Rabbim nasip eyledi" dedi. Koç "Bana otomobilin çıktığını duyanlar tebrik yağmuruna tuttu. Teslim edildikten sonra Samsun sokaklarında gezeceğiz" dedi. Çorum'da yaşayan '14927' numaralı Togg talihlisi Avukat Yakup Alar ise Togg gibi yerli ve milli yatırımları desteklediklerinin belirterek, herkese bu tür yatırımlara destek olma çağrısında bulundu. Alar "Bu tür yatımların gelişmesinde siyasi iradenin katkısının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Geçmiş dönemlerde bunun önemini yaşadık. Vecihi Hürkuş, Nuri Demirağ, 1960'lı yıllarda Devrim arabalarında olduğu gibi siyasi irade arkasında durmadığı için bu yatırımların akamete uğratıldığını gördük" diye konuştu.

TOGG teslimat

Kurada çıkmayanlar derneği kurulsa

Çekilişin  ardından ön sipariş hakkı kazananlar sosyal medyada paylaşımda bulunmaya başladı. Çekilişin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da başvurunun olumsuz sonuçlandığını açıkladı. Varank'ın açıklamasına yorum yağdı. Bir kullanıcı "Bakan'ım kurada çıkmayanlar derneği kurulsa sizi de başkan seçsek ve kapasiteyi biraz daha zorlasak mı?" dedi.

Trugo şarj uygulaması devrede

Togg, Trugo markasıyla şarj cihazı kurulumlarını hızlandırırken mobil uygulaması ve web sitesini de hizmete soktu. Kullanıcılar, Trugo mobil uygulaması ile kendilerine en uygun istasyonu bulabilecek, şarj sürecini takip edebilecek, şarjın tamamlandığını görebilecek ve ödemesini yapabilecek. Kullanıcılar yakınlarındaki Trugo istasyonunu ararken eczane, kafe, oyun parkı, AVM, restoran gibi ihtiyaçlarına göre de arama yapabilecek. Kullanıcılar, anlık müsait olan şarj istasyonlarını da görebilecekler.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal