TİSK'ten Asgari Ücret Açıklaması

TİSK Başkanı Burak Akkol asgari ücret toplantıları sonrasında asgari ücretin ne kadar olacağı yönünde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

16.12.2020-01:23 - (Son Güncelleme: 10.12.2021-09:39) TİSK'ten Asgari Ücret Açıklaması

TİSK (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu) Başkanı Burak Akkol, 3100 lira asgari ücret önerisi vermeleri yönünde çıkan haberleri yalanlarken, 'TÜİK'in açıkladığı resmi enflasyon olan yüzde 21 zammı kafadan vereceğiz.  3500 TL'yi geçtik. Daha fazlası için çalışıyoruz. Teşviktir, vergi indirimidir' ifadelerini kullandı.

ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ ASGARİ ÜCRETİ 4 BİN TL'NİN ALTINDA VERMEK UYGUN OLMAZ

Atalay, taleplerine yönelik de, 'Alım gücü bayağı düştü. İhtiyaç maddelerindeki fiyat belli bir noktada. Bugün işçinin kırmızı çizgisi 4 bin TL'ye geliyor. İşçiye 4 bin TL'nin altında rakam teklif etmek uygun değildir, ayıptır. Teklif eden işveren de hükümet de işçinin suratına bakamaz.' ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET VERGİLERİ KALDIRILSIN TALEBİNDE BULUNULDU

Geçtiğimiz günlerde de Tisk yönetim kurulu şu açıklamayı gerçekleştirdi: "Salgın döneminde, herkesin yararına olacak kararları müzakere ve dayanışmayla almaya özen gösterdik. Bundan sonra da iş birliği ve diyaloğa dayalı tutumumuz devam edecek. Bu dönemde istihdamı ve işletmeleri korumak için sağlanan destekler ve iş birliğinden dolayı hükümetimiz başta olmak üzere tüm paydaşlarımıza da teşekkür ederiz." demişti


ÇİP KRİZİ VE HAM MADDE FİYATLARI ASGARİ ÜCRETİ ETKİLİYOR

Bu yıl, asgari ücret müzakereleri küresel boyutta devam eden olağanüstü ekonomik şartların gölgesinde gerçekleşecek. Ne yazık ki tüm dünyada artan emtia fiyatları, enerji ve taşıma maliyetlerinin yanı sıra çip krizi gibi küresel sorunlar ve yüksek belirsizlik ortamı birçok sektörü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Diğer yandan, hizmet sektörünün de toparlanması için halen zamana ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle, dönemin koşulları dikkate alınarak dengeli bir asgari ücret belirlenmesi her zamankinden çok daha büyük bir önem taşıyor.


ASGARİ ÜCRET ZAM BEKLENTİSİ REKOR SEVİYESİNDE 

Küresel rekabet dengelerinin bu kadar kritik olduğu bir senede, başta asgari ücret olmak üzere tüm ücretler üzerindeki %15’den %40’a varan vergi oranlarının kademeli olarak azaltılmasını çalışan ve işverenler üzerindeki baskıyı azaltacak yegane formül ve çözüm yolu olarak görüyoruz. Atılacak bu adımla rekabet içinde olduğumuz ülkelere göre daha yüksek seviyede olan ücretler üzerindeki vergilerin kademeli olarak düşürülerek uluslararası rekabet gücümüze zarar vermeden çalışanların gelirlerinin artırılabileceğine inanıyoruz.

Birlikte Mümkün” anlayışı ile bu zor dönemi yine işçi, işveren ve hükümetimizle birlikte açık diyalog ve dayanışma yoluyla en iyi şekilde aşacağımıza olan inancımız tam. Geleceğimize, çalışanlarımıza, işletmelerimize ve işimize katkı sağlayacak her türlü karara destek vermeye hazırız.” Açıklamalar sonrası TÜRK-İş'ten nasıl bir tepki geleceği merak ediliyor. Asgari ücret toplantıları Aralık'ın başında gerçekleşecek ve yaklaşık 10 gün sürmesi bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal