Sosyal Destek Başvurusu Kimlere Veriliyor?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Covid-19 pandemisinden ekonomik anlamda etkilenen vatandaşlar için sağlanan sosyal destek yardım paraları ne zaman yatacak? Sosyal destek başvurusu nasıl yapılır?

14.12.2020-15:55 - (Son Güncelleme: 14.12.2020-15:50) Sosyal Destek Başvurusu Kimlere Veriliyor?

Koronavirüs salgınından etkilenen kişilere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen pandemi sosyal destek yardım paralarında 3. faz dağıtımlarına yakında başlanacak. Ancak 1000 TL olarak belirlenen yardım bütçesini alabilmek için birtakım şartlar bulunuyor. Peki sosyal destek yardımı kimlere veriliyor? Sosyal destek yardımından faydalanmak için kamu işçisi, memur, emekli olmamak ya da İŞKUR’un işsizlik ödeneğinden faydalanmamak gerekiyor. Ayrıca sosyal destek başvurusu alacak vatandaşlar kişi bazlı değil hane bazlı değerlendirilerek, aynı evde ikamet eden kişilerden sadece birine yardım yapılıyor.

SOSYAL DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sosyal destek şartlarını sağlayan kişilerin e-devlet üzerinden başvuru yapması gerekiyor. Başvurular T.C. kimlik numarasının son hanesine göre alınıyor. Buna göre; T.C. kimlik numarası 0 ile bitenler pazartesi, 2 ile bitenler salı, 4 ile bitenler çarşamba, 6 ile bitenler perşembe, 8 ile bitenler cuma günü başvuru yapabiliyorlar. Cumartesi ve pazar günleri ise herhangi bir sınırlama olmaksızın herkes başvuru yapabiliyor.

PANDEMİ DESTEK BAŞVURUSU SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

İlk iki fazı hızla tamamlanan ve sahiplerine teslim edilen sosyal destek başvurusunda yeni faz için kollar sıvandı. E-devlet üzerinden pandemi sosyal destek başvurusunda bulunanlar, yardım parası alıp alamayacaklarını yine e-devlet üzerinden öğrenebilecekler. Bunun için e-devlet uygulamasından ya da web sitesinden “Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu” hizmet sekmesine girerek sorgulama yapmak yeterli.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal