Şirketlerin Telefon, Otel, Yemek Giderleri Faturaya Eklenmeyerek Elektrik Faturalarında Yeni Kazık Önlendi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım kazançlarıyla ilgili tebliğde farklılık yapıldığını ifade ederek, "Şirketler temsil/ağırlama giderini tarifeden alamayacak" dedi.

14.12.2020-14:51 - (Son Güncelleme: 14.12.2020-14:49) Şirketlerin Telefon, Otel, Yemek Giderleri Faturaya Eklenmeyerek  Elektrik Faturalarında Yeni Kazık Önlendi

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım kazançlarıyla ilgili tebliğde farklılık yapıldığını bildirdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun verdiği karara göre, bundan sonra sponsorluk, tarifede bağış ile reklam ve tanıtım masrafları, temsil ve ağırlama masrafları, ceza masrafları, ilan masrafları, dernek aidat masrafları olmayacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun 5 senelik (2021-2025) tarife süreci faaliyetlerini sona erdirdiğini, daha önceki (2016-2020) dönemdeki maliyetlerin ve vatandaşımıza hizmete yansıyacak kalite etkenlerinin değerlendirildiğini ifade eden Yılmaz, şebeke kalitesinin yükseltilmesi ve kesintilerin tamamıyla ortadan kaldırılması, kayıp kaçak ile mücadelede maksada varılması, bakım ve onarım çalışmalarının arttırılması, doğru ve etkin yatırımlar ile istihdam düzeyinin arttırılması çerçevesinde izlenecek olan yolun belirlendiğini dile getirdi.

Yılmaz, açıklamalarında “Yeni dönemde öncelik tüketicilerimize kaliteli hizmet sunma üzerine… Dağıtım şirketleri kaliteli hizmet sunduğu ölçüde gelir kazanacak. Tüketiciyi üzen, kaliteli hizmet vermeyen ise gelir kaybına uğrayacak” ifadelerini kullandı.

Geçen hafta gündem olan dağıtım kazançlarıyla ilgili tebliğ ile alakalı da değerlendirmeler yapan Başkan Yılmaz; bilhassa temsil ağırlama masrafı hususunun bir takım çevreler aracılığıyla kamuoyuna doğru olmayan bir şekilde aksettirildiğini ve meselesinin siyaset malzemesi haline getirildiğinin altını çizdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa  Yılmaz “İşin doğrusunu bir kez daha anlatmak gerekiyor. EPDK bu tebliğ ile zam ya da bir fiyat artışı yapmadı. Temsil ağırlama gideri ve tebliğde yer alan diğer kalemler; 2011 ve 2016’da yayımlanan tebliğlerde ve dağıtım hizmetlerinin başladığı dönemden bu yana -hatta özelleştirme öncesinde dahi- tarife hesaplarında yer alan, mali mevzuatta bulunan giderler. Yani kesinlikle tarifelere yeni bir kalemin eklenmesi söz konusu değildi ve biz EPDK olarak bu kalemlere sınırlama, limit getirmiştik” dedi.

İşin doğru şeklini bilen şahısların dahi meseleyi siyasete malzeme etmesinin, vatandaşlarımızın EPDK ile enerji sektörüne olan güvenine zarar verecek değerlendirmeler yapmasının kendilerini üzdüğünün altını çizen EPDK Başkanı, şu ifadeleri kullandı:

''Tüketicilerimizin hakkına halel getirecek bir adım atmamız asla söz konusu değildir. Sektörümüze yönelik güveni korumamız, polemiklerle vatandaşımızın kafasını karıştırmaya çalışanlara fırsat vermememiz gerekiyor. Bu konunun daha fazla istismar edilmesini engellemek için Kurulumuz bugün toplanarak aldığı kararla; tebliğde yer alan temsil ağırlama, reklam, sponsorluk, bağış gibi yanlış algıya sebep olacak hükmü kaldırıyoruz. Şirketler bu tip giderlerini tarifeden alamayacak, gelir elde edemeyecek.

EPDK’nın aldığı yeni kararla; ilgili hüküm kaldırılmış oldu. Artık tarifede bağış, sponsorluk ve reklam ve tanıtım giderleri, ceza giderleri, temsil ve ağırlama giderleri, ilan giderleri, dernek aidat giderleri yer almayacak.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal