Türk-İş Başkanından Asgari Ücret Açıklaması

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret müzakerelerinde önce işveren ve devletten rakam beklediklerini ifade etti. Ergün Atalay, asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu.

13.12.2020-15:58 - (Son Güncelleme: 26.11.2021-14:11) Türk-İş Başkanından Asgari Ücret Açıklaması

Asgari ücret görüşmeleri Aralık ayında başlayacak. Görüşmelere işçileri temsil eden bir grup ile iş verenleri temsil eden bir grup katılacak. İki taraf uzun süre tartışıp en nihayetinde bir karara varacaklar. Bu karar aşaması uzun da sürebilir, hemen de olabilir. TÜRK-İŞ başkanı Ergün Atalay da bu konu hakkında açıklamalarda bulundu.

TÜRK-İŞ BAŞKANI ASGARİ ÜCRET HAKKINDA KONUŞTU

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 2022 asgari ücreti hakkında açıklamalarda bulundu. Atalay, 7 milyon çalışan ve toplamda 40 milyon insanı ilgilendiren asgari ücret hakkında karar vermeye 1,5 ay önce başladıklarını dile getirdi. Sözlerine "Onlar bizim düşüncelerimizi sayın Cumhurbaşkanı'na aktarıyorlar. Önümüzdeki günlerde bir daha bir araya geleceğiz. Biz de pazartesi günü Türk-İş'in katılacak komisyonunu tespit edip Bakanlığa bildireceğiz. 1 Aralık'ta da arkadaşlarımız toplantıya katılacak. Özellikle rakamı hükümetten, işverenden bekliyorum. Bizim bununla ilgili düşüncemiz, veriler ortada. Türk-İş yönetimi, Başkanlar Kurulu ile aşağı yukarı bir aydır bu konuları görüşüyoruz. Şu an 2 bin 825 lira." Türk İş genel başkanı karşıdan iyi teklif gelirse kabul edeceklerini söyledi.


YENİ ASGARİ ÜCRETİ ATALAY BELİRLEDİ

Uygun bir rakam getirirlerse arzumuz, masa başında imzalayalım gitsin. Uygun bir rakam gelmezse buna katılmayız. Millet geçinmekte zorlanıyor. Bırakın bir ayı, 15 gün bile geçinemiyor. Pazardaki, marketteki tabloyu herkes biliyor. Bugün aldığını aynı fiyata yarın alamıyor. Yarın aldığını öbür gün alamıyor. Rakamları yaşayan herkes biliyor. Ben de biliyorum, ülkeyi yönetenler de biliyor. İşçi çok iyi biliyor. Onla evini döndürmeye çalışıyor. Pazar ve market raflarında 50 liraya aldığın, 10 gün sonra 70 lira oluyor. Bu tabloyu göz önüne alarak bize bir rakam getirsinler. Biz, 15'in 3'te 1'iyiz. 3'te 2'si işveren ile hükümet. Toplumun taleplerini ülkeyi yönetenler dikkate alsın. Kamuoyunda siyasi partinin biri ‘4 bin olsun’, biri ‘4 bin 200 olsun’ diyor. Sendikamızın biri ‘5’, diğeri ‘7 olsun’ diyor. Herkesin bir rakamı var. Ama biz masadayız. Masada olanlar daha dikkatli davranmak mecburiyetinde. İyi bir netice ile bitmesi için gayret sarf ediyoruz."

TÜRK-İŞ YÜKSEK ZAM İSTİYOR  

Ergün Atalay asgari ücret üzerinden hükümeti eleştirdi. Eskiden asgari ücretin belirleme ücreti olduğunu söyleyen Atalay, şu an standarda düşmesinden şikayetçi. Türk-İş başkanı, “2825 lirayla değil 1 ay 15 gün bile geçinemezsiniz. İnsanları tebessüm ettirecek rakamı önümüze getirsinler imzalayalım. Biz yasama, yürütme, yargı değiliz. Asgari ücretlinin sıkıntısını dile getirip çözüm almaya çalışıyoruz. Bunu vergiyle ülkeyi yönetenlerin düşünmesi lazım. İşvereni sıkıntıya sokmadan işçimize de asgari ücretle geçinebilecek bir ücret sağlamak durumundayız." dedi. 


Asgari ücrete geçen sene yüzde 20 oranında zam gelmişti. Zammın sebebi dolar kurunda yükselme ve Pandemi şartlarıydı. Pandeminin devam etmesi, enflasyonun yükselmesi ve dolar kurunun 10 TL'ye çıkması sonucu TÜRK-İŞ asgari ücrete yüzde 20'den fazla zam istiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal