Tiroitte Asla Yenmemesi Gereken Yiyecekler Nelerdir?

Tiroid hastalarının hormonlarını dengelemek adına yediklerine dikkat etmesi gerekmektedir. Bu nedenle bazı yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

29.10.2019-09:27 - (Son Güncelleme: 29.10.2019-09:24)

Bazı yiyecekler tiroidi arttırır bazıları azaltır. O nedenle beslenmek önemlidir. İşte, tiroid diyetinde yer almayacak besinler…

TİROİD HASTALARININ YEMEMESİ GEREKEN YİYECEKLER

Tiroit hastaları, tiroit bezinin fonksiyonunu baskılayan ve aynı zamanda tiroidin genişlemesine sebep olabilecek maddeler olan guatrojen tüketiminden uzak durmalıdır. Guatrojen gibi besinlerin olan lahana ve bu benzeri bütün varyasyonları Roccoli, karnabahar, Brüksel lahanası, lahana, benzeri ve hardal, şalgam, şalgam, turp, turp, tere, tatlı patates, manyok ve kanola yağı . Soya, darı ve yerfıstığı da guatrojenleri barındırır ve bunlardan uzak durmalıdır. Kahve, çay, çikolata, alkolsüz içecekler ve kafeinli enerji içecekleri biçimindeki kafeinden uzak durun. İşlenmiş beyaz şeker, pişmiş havuç, olgun muz, kurutulmuş meyveler, bal, akçaağaç şurubu, beyaz ekmek, beyaz pirinç, patates, beyaz makarna, tatlılar gibi basit karbonhidratlardan uzak durulmalıdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal