THY'den Yalanlama Geldi: 7 Avrupa Ülkesinden Türkiye'ye Seyahat Kısıtlaması İddiaları Doğru Değil

Omicron varyantı tüm dünyada hızlıca yayılıyor. Türkiye'ye seyahat yasağı getirilecek iddialarını THY Genel Müdürü yalanladı.

30.12.2021-14:42 - (Son Güncelleme: 30.12.2021-16:51)

Omicron varyantının büyük bir hızla yayılması neticesinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Kovid-19 Tedbirleri Kapsamında Ülkelere Giriş Tablosu'nu yeniledi. Gerçekleştirilen güncelleme bünyesinde, başta Avrupa ülkeleri olmakla birlikte pek çok ülkeye giriş şartları da değişmiş oldu.

YASAK HAKKINDA YALANLAMA GELDİ

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türk vatandaşlarına OMICRON sebebi ile herhangi bir ülke tarafından bize ulaşan bir giriş yasağı getirilmemiştir. Yolcularımızın seyahatlerini planlarken ve uçuş öncesi web sitemizi takip etmelerinde fayda vardır." açıklamalarında bulundu.

SEYAHAT İÇİN PCR TESTİ ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Söz konusu güncelleme bünyesinde bazı ülkelere giriş şartlarında da değişikliğe gidilmiş oldu. Bu doğrultuda Türkiye'den Irak'a seyahat eden yolcular, 14 gün sürecek karantinaya tabii olma ihtimaller mümkün. Bağdat, Necef, Basra'ya seyahat edenler ise en geç 72 saat, Süleymaniye'ye seyahat edenler en geç 48 saat öncesinde alınmış PCR testi ibraz etmek zorunluluğu da getirilmiş oldu.

KORONAVİRÜS TESTİ YAPTIRMAYAN İRAN'A ALINMAYACAK

SHGM'nin internet sitesinde İran'a gidişlerle ilgili 'Türkiye'den İran'a geliş yapan yolculardan azami 72 saat süreli PCR testi talep edilmektedir. Test yaptırmayan yabancılar ülkeye alınmamaktadır. Yolcular karantinaya tabi olabilirler. Yolcular en geç 14 gün öncesinden tüm aşıların olduklarını dair belgeyi ibraz etmelidirler. Türkiye'den gelen yolcular varış noktasında hızlı antijen testine tabi olabilirler' ifadeleri kullanıldı.


PORTEKİZ'DEN AŞI VEYA PCR TEST ZORUNLULUĞU

Yenilenen kurallar bünyesinde Kovid-19 aşısı yaptırmayan yolcuların Portekiz'e girmesine herhangi bir şekilde izin verilmeyecek. Ek olarak aşılanma durumlarına da bakılmaksızın bütün yolcuların negatif PCR test sonuçlarına sahip olup gerek görüldüğünde ibraz etmeleri gerekmekte. Test ilk kalkıştan en fazla 72 saat önceden yaptırılmış olması da gerekmekte. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal