Omicron Bitmeden Yenisi Geldi! Yeni Tehdidin Adı: Delmicron

Koronavirüs kabusu bitmiyor. Dünyayı kasıp kavuran virüsün her gün yeni bir varyantı ortaya çıkıyor. Omicron varyantı bitmeden yeni bir varyant daha ortaya çıktı. Peki bu yeni varyantın belirtileri ne? İşte tüm soruların cevapları bu haberde.

27.12.2021-17:27 - (Son Güncelleme: 27.12.2021-17:37) Omicron Bitmeden Yenisi Geldi! Yeni Tehdidin Adı: Delmicron

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantı henüz çözülemeden yeni bir varyant daha ortaya çıktı.Delmicron adı verilen çifte varyant, hem Delta hem de Omicron varyantından özellikleri içinde barındırıyor. Bilim insanları, yeni varyantın ABD ve Avrupa'daki Kovid-19 tsunamisinden kaynaklı olduğunu bildirdi. Dünya Omicron varyantının doğasını anlamak için mücadele ederken, Delmicron adlı çifte bir varyantın varlığı öğrenildi. Yeni varyant endişeye neden olurken bilim insanları, varyantın, Omicron ve Delta varyantlarının birleşiminden meydana geldiği ifade ediliyor.

YENİ VİRÜS DELMİCRON

HaberGlobal'de yer bulmuş olan habere göre, Bilim insanları, Delta ve Omicron adlarının birleşimi ile adı oluşturulan çifte varyantın, ABD ve Avrupa'daki Kovid-19 tsunamisinden sorumlu olduğuna dikkat çekti. Delmicron adından anlaşılabileceği gibi hem Delta varyantı hem de Omicron varyatının çeşitli özelliklerini taşıyor ve ciddi hastalığa neden olabileceği ifade ediliyor.Peki Delmicron nedir ve nasıl ortaya çıktı? Delmicron varyantı hangi semptomlara neden oluyor? Delmicron'un Omicron varyantından farkı nedir?

DELMİCRON NEDİR?

Öncelikle Delmicron, Alfa, Beta, Gama ve diğerleri gibi koronavirüsün mutasyona uğrayan yeni bir varyantı değil, mevcut iki varyantın birleşiminden oluşuyor (Delta ve Omicron). Özellikle batıda hızlı bir şekilde bulaşıyor. Delta varyantı, Nisan ortasından Haziran ortasına kadar küresel çapta dünyaya hakim oldu ve milyonlarca can alan ikinci koronavirüs dalgasından sorumlu tutuluyordu. Delta varyantı ciddi semptomlara yol açmasıyla ve hastaneye yatış riskini artırması ile büyük çapta bir mücadele içine girdi. Varyantın ayrıca, enfeksiyon sonrası beyin sisi, kas ağrıları ve saç dökülmesi gibi uzun vadeli semptomlara da yol açmış olduğu bildirildi. İlk kez Güney Afrika, geçen ay tespit edilen Omicron varyantına ilişkin ilk veriler ise Delta varyantına göre daha hafif semptomlara sebep oluyor. Araştırmacılar, oldukça bulaşıcı olmasına rağmen ciddi semptomlara nadiren yol açtığını ve hastaneye yatış riskinin daha düşük olduğunu art arta gelen çalışmalarla ortaya çıkarıldı.Ancak uzmanların, Omicron varyantının doğal enfeksiyon ve aşıların sağladığı bağışıklığı geçebileceğine inancı tam. Omicron enfeksiyonunun en sık görünen semptomları arasında boğaz ağrısı, baş ağrısı ve yorgunluk yer buluyor.Omicron durumunda, Delta varyantında olduğu gibi koku ve tat kaybı sıklıkla rastlanmıyor. Hindistan'dan Dr. Shashank Joshi, Times of India'ya verdiği demeçte, 'Delmicron, Delta ve Omicron'un Avrupa ve ABD'de yükselişinin ardından ortaya çıktı. Delmicron'un hem Delta hem de Omicron'un başak proteinlerinin bir bileşimine sahip çifte bir varyant' şeklinde konuştu.

DELMİCRON'UN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Delmicron, koronavirüsün Delta ve Omicron versiyonlarının birleştirilmesiyle oluşturulduğundan, son derece bulaşıcı ve şiddetli semptomlara neden olma potansiyeli olduğu öngörülüyor.Ancak, çifte varyantın doğası hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için daha fazla çalışmaya gerekli bulunuyor. Semptomlar söz konusu olduğunda, Delta ve Omicron'un bir kombinasyonu olan Delmicron enfeksiyonu, ana varyantlarıyla aşağı yukarı aynı semptomu gösterme eğiliminde olduğu görülüyor. Delta ve Omicron'un ortak semptomları arasında şu belirtiler yer buluyor:

-Boğaz ağrısı

-Kalıcı öksürük

-Baş ağrısı

-Tat veya koku alma duyusunda değişiklik

-Burun akıntısı

-Yüksek ateş

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal