Omicron Tedirgin Etti! Üniversitelerde Online Eğitim Hazırlığı Başladı

Pandeminin etkisini yitirmesiyle okullarda yüz yüze eğitime geçilmeye başlamıştı. Son zamanlarda Omicron varyantının ülkemizde görülmesi paniğe neden olurken bazı üniversitelerde online eğitim için harekete geçtiği öğrenildi.

27.12.2021-16:46 - (Son Güncelleme: 27.12.2021-17:26)

Omicron varyantının ülkemizde görülmesi tedirginliğe sebep olurken okulların online eğitime geçip geçmeyeceği tekrar gündeme geldi. Bilindiği üzere koronavirüs vakalarının artışı sonrası online eğitim modeline geçilmiş ardından gereken tedbirler alınarak yüz yüze eğitime tekrar geri dönüş sağlanmıştı.

Pandeminin etkisini yitirmesiyle okullarda yüz yüze eğitime geçilmeye başlamıştı. Son zamanlarda Omicron varyantının ülkemizde görülmesi paniğe neden olurken bazı üniversitelerde online eğitim için harekete geçtiği bildirildi. 

ÜNİVERSİTELERDE ONLİNE EĞİTİM HAZIRLIĞI BAŞLADI

Omicron varyantının hızlı bulaşması nedeniyle bazı üniversitelerde tedbirler alınmaya başlandı. Uygulamalı dersler haricindeki tüm derslerde online eğitime geçildiği öğrenildi. Öte yandan diğer üniversitelerin ise bu konuyla ilgili hazırlıklara başlandığı ifade edildi. 

Online eğitime geçen Koç Üniversitesi’nin Tıp ve Hukuk fakültelerinde, 7 Ocak 2022 tarihinde kadar uygulamalı dersler dışında yüz yüze eğitimin yapılmayacağı kararlaştırıldı. Üniversite, 2 hafta boyunca uzaktan eğitim süreci sonrası 10-21 Ocak tarihlerinde final sınavlarının da online olacağı açıklandı. 


Boğaziçi Üniversitesi de Omicron varyantına karşı önlem almaya başladı. Üniversite, 4 Ocak 2022’ye kadar derslerin uzaktan eğitimle devam edeceğini bildirirken etkinliklerin ise talep doğrultusunda ileri bir tarihe erteleyeceğini duyuruldu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal