Tesla’ya Avustralya’dan şok haber: Model 3 satışları durduruldu

Dünyanın lider elektrik otomobil şirketi Tesla’nın Model 3 aracı, Avustralya’da güvenlik standartlarını geçemedi ve ülkede araç satışı durduruldu. Satışı gerçekleşen araçların ise geri çağrılıp çağrılmadığı henüz netleşmedi.

22.01.2024-13:03 - (Son Güncelleme: 22.01.2024-17:40)

Tesla’nın geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdüğü yeni elektrikli otomobil Model 3, Avrupa’da geçtiğimiz yılın sonundan itibaren satışa sunulmuştu. Dış tasarım anlamında önemli değişiklik gösteren Model 3’ün asıl değişimi iç tarafta yaşadığı bildirildi.

Tesla’ya Avusturya’dan şok

NTV’nin yer verdiği habere göre; Avustralya'da meydana gelen değişiklik, Tesla'nın yeni modellerinin satışını durdurdu. Ülkede zorunlu olan arka koltuktaki çocuk koltuğu bağlama aparatının bulunmaması nedeniyle Tesla'nın satışlarını ve sevkiyatlarını durma noktasına getirdi. Tesla tarafından yapılan açıklamada, ‘’Model 3'ün Avustralya'daki teslimatlarının 17 Ocak 2024 mesai bitiminden itibaren durdurulacağını üzülerek bildiririz. Bu duraklamayı çözmek için ilgili makamlarla yakın işbirliği içinde çalışıyoruz. Bu değişiklikler teslimatlarda gecikmelere yol açacak. Önümüzdeki hafta teslimatlara yeniden başlamayı umuyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Model 3’ler geri çağırılacak mı?

Tesla’nın Avustralya’dan aldığı kötü haber sonrasında araçlarını geri çağırıp çağırmayacağı sorusu gündeme geldi. Konu hakkında şirketten henüz açıklama geldi.

Yetkililerin açıklamasına göre, elektrikli aracın çarpışma testi sertifikası askıya alındı ve ülke genelinde yasal olarak yeni araç teslimatlarının yapılamayacağı bildirildi. Yapılan siparişler için ödenen paraların güvence altında olduğu ve gerekirse iade edileceği belirtildi.

Avustralya'daki düzenlemelere göre, 5 koltuklu binek araçlarda arka koltuklardaki tüm çocuk koltuklarını sabitlemek için bir üst bağlantı noktası bulunması zorunludur. Tesla'nın Avustralya'daki Model 3'ler için özel bir tasarım değişikliğine gideceği de gelen bilgiler arasında.

Tesla Model 3

Tesla Model 3 yeni özellikler neler?

Tesla'nın Model 3'ü, 6 yıl sonra kapsamlı bir makyaj operasyonundan geçti. Özellikle aracın ön bölümünde yapılan değişikliklerle, model daha verimli bir aerodinamik yapıya kavuştu. Boyutlarda fazla bir değişiklik olmamakla birlikte, modelin uzunluğu yaklaşık 25 mm kadar arttı.

Yeniden tasarlanan Model 3'ün menzili de güncellendi. WLTP verilerine göre, arkadan itişli model 513 kilometre menzil sunarken, AWD Long Range versiyonu ise 629 kilometre menzile sahip.

Araç içinde 15,4 inçlik ekran korunurken, arka koltukların önünde 8 inçlik bir ekran daha yer alıyor. Bu ekran aracın klima ve eğlence sistemine erişim sağlayabilme imkanı sunuyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal