Elazığ'da deprem sonrası eğitimde yeniden yapılanma: Güvenli ve modern okullar hizmete açılıyor

Elazığ'da 24 Ocak 2020'deki deprem ve sonrasındaki artçı sarsıntılar nedeniyle güvenlik riski taşıyan okulların yıkımı devam ederken, yerine inşa edilen modern okullar hizmete açıldı. Merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından kent genelinde yapılan risk analizleri sonucunda yıkılması gereken 48 okulun yerine, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan kaynaklarla 69 yeni okul inşa edildi.

22.01.2024-12:51 - (Son Güncelleme: 22.01.2024-17:03)

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar sonucunda şu ana kadar 40 okulun yapımı tamamlandı ve bu okullar eğitime kazandırıldı. Yeni okullar, öğrencilere daha güvenli ve modern bir eğitim ortamı sunmayı hedefliyor. Yıkımı gerçekleştirilen eski okulların yerine yapılan yeni binalar, depreme dayanıklı, çağdaş eğitim standartlarına uygun ve teknolojik altyapısı güçlü bir şekilde tasarlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, 24 Ocak 2020'deki depremin ardından yıkılan okulların yerine inşa edilen yeni okul projelerinin büyük bir hızla ilerlediğini açıklayarak 728 derslikli 40 okulun tamamlandığını ve 29 okulun yapımının devam ettiğini bildirdi. Kentte meydana gelen depremin 4. yılına yaklaşılırken, depremden etkilenen bölgelerdeki okulların yeniden yapılandırılması ve modern, güvenli eğitim alanlarının oluşturulması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

472 Derslik eklenecek

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan depremin ardından Elazığ genelinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında, 48 okul yıkıldı ve yerlerine toplamda 69 okul inşa edilmeye başlandı. Bu projelerin 40'ı tamamlandı ve eğitim öğretime açıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, yapılan çalışmaların büyük kısmının tamamlandığını ve öğrencilere daha güvenli bir eğitim ortamı sunmak adına önemli adımlar atıldığını belirtti. 

Yiğit, geçen yıl hizmete sunulan 13 okulla birlikte ihtiyaç duyulan derslik sayısının büyük oranda giderildiğini ifade ederek, 728 derslikli 40 okulun tamamlandığını ve 29 okulun yapımının devam ettiğini söyledi. 2023 yılında tamamlanması planlanan 12 okulla birlikte 472 derslik daha kazanılacak. Proje için yaklaşık 3 milyar 400 milyon lira bütçe ayrıldı. Ayrıca, kentteki 38 okulda güçlendirme çalışmaları yapılarak depreme dayanıklı hale getirildi.

Yiğit, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Deprem sonrasında yaptığımız okul projelerimizin hepsi Milli Eğitim Bakanlığımızın çizdiği, hazırladığı projeler arasından seçildi. Mimarlarımız tarafından ve yine bize destek olan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüzün mimarları ve kontrol uzmanları tarafından da bunların hepsinin modernizasyonu yapıldı. Bu binalar öğrencilerimize eğitim açısından çok uygun, geniş, ferah koridorlar, merdivenler, sınıflar ve eğitim öğretim ortamları sunuyor. Teknik altyapılarının hepsi hazır durumda ve ilk girdiğimiz andan itibaren ferah, sıcak, rahat, huzurlu ve teknik altyapısı ve donanımı sağlam okullar artık öğrencilerimizin hizmetinde. Bu yapılan çalışmalar öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin çalışma potansiyelini ve şevkini artırarak, başarılarına olumlu katkı sunuyor. Okulumuzda oyun alanları, spor salonu, kütüphane, satranç odası var. Koridorlar, sınıflarımız çok geniş ve çok daha güzel. Koridorlardaki dolaplara eşyalarımızı rahatlıkla koyabiliyoruz." 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal