Film setinde korkunç olay: Ünlü oyuncu görüntü yönetmenini öldürdü!

Yaklaşık 3 yıl önce "Rust" adlı filmin çekimleri sırasında silahında çıkan kurşunla kaza sonucu görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i öldürmesi, tüm dünyada büyük tepki uyandırmıştı. Savcılar, yaşanan bu olaydan sonra Amerikalı aktör için geçtiğimiz nisan ayında, davayı düşürme kararı almıştı. Ancak Baldwin’e bir dava daha açıldı. İşte detaylar…

22.01.2024-12:47 - (Son Güncelleme: 22.01.2024-18:17)

Filmin sahnesi sırasında kullanılan silahta gerçek kurşun olması sonucu görüntü yönetmeni öldüren Baldwin, silahın yanlışlıkla ateşlendiğini ve kendisine silahın dolu olduğu bilgisi verilmediğinin vurgusunu yaptı. Baldwin, tüm bu dava sürecinde Hutchins'in ailesiyle de görüştüğünü ve suçsuz olduğunu söyledi. Yaklaşık 3 yıldır devam eden zorlu davanın ardından mahkeme, nisan ayında Baldwin hakkındaki suçlamaları düşürme kararı aldığını açıkladı.

Yeni bir ropar ortaya çıktı!

Her ne kadar dava kapandı, bitti gözüyle bakıldıysa da tam olarak öyle olmadı. Davaya yeni bir rapor girdi ve raporda, Alec Baldwin'e yine ikinci kez 'kasıtsız adam öldürme' suçlaması yöneltildi. Baldwin’e geçmiş dönemlerde de bu suçlamalar yöneltilmişti ve kendisini kurtarmayı başaran aktöre, bu davaya yönelik yeni kanıtlar ortaya çıktı ve Baldwin bir kez daha hakim karşısına çıkacak. Eğer dava sonunda suçlu bulunursa 18 aya kadar hapis cezasına mahkum olabilir.

Geçmişte neler yaşandı?

Baldwin görüntü yönetmenini öldürdü

Mexico eyaletindeki savcılar, film çekildiği sırada görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i yanlışlıkla öldürdüğünü iddia eden Alec Baldwin'e karşı suçlamaları düşürme kararı almıştı. Savcıların yaptığı açıklama şu şekilde: "Suçlamaların düşürülmesi Baldwin'in kesinlikle suçsuz olduğu anlamına gelmiyor. Soruşturmamız devam edecek" dedi. Baldwin’in avukatı Luke Nikas ise, "Baldwin’in silahta gerçek mermi olduğunu bilmesine olanak yoktu" sözleriyle savcılar tarafından doğru karar alındığını belirtti.

Ateşli silah eğitimi sırasında telefonla konuştu

Yaşanan bu olay sonrası yeni bir gelişme daha ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, ünlü aktör ve setin silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed, Hutchins'in ölümüyle ilgili "kasıtsız insan öldürmek" suçlamasıyla silah sorumlusu da mahkemeye çıkacak. Avukatlar bu kararı itiraz edeceklerini ifade edecekelrini belirtirken, mahkemede suçlu kararı verirse iki isimde 18 aya kadar hapis cezası ve 5 bin dolar para cezasına mahkum edilebilirler. Santa Fe Bölge Savcılığı, oyuncuyu "birçok aşırı pervasız davranış sergilemekle" davrandıklarını yönünde suçlamalarında bulundu. Söylenen iddialara göre Baldwin, ateşli silah eğitimi sırasında telefonla konuştuğu için ihmalkârlıkta bulundu. Baldwin, Hutchins'in ailesiyle anlaşmak istediğini belirtti. Ünlü aktörün avukatı, görüntü ynetmenin ailesi tarafından Baldwin ve Rust Film şirketine karşı açılan davanın ardından uzlaşıya gidildiğini aktardı. Uzlaşının finansal miktar ve detayları gizli tutularak kamuoyuyla paylaşılmadı.

Aylar sonra telefonunu teslim etti!

Baldwin görüntü yönetmenini öldürdü

Asıl suçlunun kim olabileceğine yönelik araştırmalar devam ederken, Baldwin telefonunu yetkililere vermek istememesi ise gözlerden kaçmadı. Telefonu teslim etmede direnen ünlü aktör Sosyal Medya, hesabı üzerinde şu açıklamayı yaptı: ‘‘Soruşturma başlatılmasından aylar sonra telefonumu polise teslim ettim. Şahsi cep telefonumdaki, yazılı, fotoğraflı veya videolu paylaşımlarının incelenmesi için New Mexico eyaleti yetkililerine verdim’’ dedi.

Baldwin sessizliğini bozdu!

Geçtiğimiz günlerde Baldwin gözyaşlarını tutamayarak sessizliğini bozdu ve ABC'ye röportaj vererek şunları söyledi: "Biri o silaha gerçek mermi koydu. Biliyorum ki o kişi ben değilim. Tetiği ben çekmedim. Asla kimseye silah doğrultup tetiği çekmem. Gerçek merminin sete nasıl geldiğini bilmiyorum. Hiçbir fikrim yok. Birisi silaha gerçek bir mermi koydu. O merminin sette bile olmaması gerekiyordu" 

Baldwin yıkıldı!

Baldwin görüntü yönetmenini öldürdü

Herkesi gözü kulağı bu röportajdaydı. Sonrasında Stephanopoulos, "Ben ABC’de son 20 yılda binlerce röportaj yaptım fakat en gerin olanı buydu. Bütün sorulara içtenlikle yanıt verdi. Baldwin tamamen yıkılmıştı ama samimi şekilde bütün soruları yanıtladı" şeklinde konuştu.

Gözler yardımcı yönetmene çevrildi!

Alec Baldwin'in açıklamalarının ardından gözler bir kez daha filmin silah sorumlusu ve yardımcı yönetmen David Halls'a çevrildi. Çünkü silahı Baldwin'e veren yardımcı yönetmen David Halls ve filmin silah uzmanı Hannah Gutierrez Reed davada baş şüpheli olarak yer alıyor.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal