Tesla'nın patronu Elon Musk'tan flaş açıklama: Berlin ve Teksas fabrikaları para yakıyor!

Tesla'nın patronu Elon Musk, tedarik sıkıntılarının üretim ölçeğini etkilemesi nedeniyle Teksas ve Berlin fabrikalarının milyarlarca dolar kaybettiğini belirtti. Musk, bu fabrikaları 'para fırınları' olarak niteledi

23.06.2022-17:16 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-17:20) Tesla'nın patronu Elon Musk'tan flaş açıklama:  Berlin ve Teksas fabrikaları para yakıyor!

Dünyanın en zengin iş insanları arasında yer alan Tesla CEO'su Elon Musk, Çin limanlarında yaşanan sıkıntılar ve batarya teminindeki yetersizlik sebebiyle Tesla'nın Teksas ve Berlin'de kurduğu yeni fabrikaları üretimlerini artırmakta zorlandıklarını ve milyar dolarlar kaybettiklerini dile getirdi.

Silikon Vadisi Tesla Sahipleri Kulübü'nde açıklamalarda bulunan Tesla CEO'su Elon Musk, 'Hem Berlin hem de Austin fabrikalarımız şu anda devasa para yakıyorlar' ifadesinde bulundu.

Tesla'nın Teksas fabrikasının "4680" olarak isimlendirilen yeni bataryaların üretiminin artırılmasında yaşanan sorunlar sebebiyle 'çok az' sayıda araç üretmekte olduğunu dile getiren Elon Musk, 2170 olarak adlandırılan geleneksel bataryalar için gerekli ekipmanın ise Çin limanlarında kaldığını söyledi.

Berlin fabrikasının biraz daha iyi durumda olduğunu dile getiren Elon Musk, buna sebep olarak Berlin fabrikasında araç üretimine 2170 bataryaları kullanılarak başlanılmasını örnek gösterdi.


Yüzde 10 oranında tenkisat yapılacak

Elon Musk, bu hafta Bloomberg Katar Ekonomik Forumu'nda yaptığı açıklamalarda Tesla'da işten çıkarmalar olacağının sinyallerini vermişti.

Elon Musk, ABD son zamanlarda ekonomisinde meydana gelen enflasyon ve artan faizlerin sonucunu değerlendirerek, 'Bir noktada resesyon yaşanması kaçınılmaz, yakın vadede yaşanması ise yaşanmama ihtimalinden daha yüksek. Dolayısıyla buna kesin demek doğru olmaz ama olma ihtimalinin daha ağır bastığını söyleyebiliriz' açıklamasında bulunmuştu. 

Elon Musk, bazı alanlarda gereğinden fazla büyüdüklerine dikkat çekerek, 'Tesla önümüzdeki üç ay içinde maaşlı iş gücünü yüzde 10 civarında azaltacak. Maaşlı çalışan tarafında çok hızlı büyüdük, bazı alanlarda gerektiğinde hızlı bir büyüme gerçekleştirdik' şeklinde konuşma gerçekleştirmişti. 

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal