Elon Musk’ın İstanbul'un fethiyle ilgili tweetine İlber Ortaylı’dan cevap geldi: ‘Öyle kolay olmadı’

Yaptığı paylaşımlarla sık sık gündeme gelen TESLA’nın kurucusu Elon Musk, İstanbul’un fethine dair yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine çekti. Musk’ın paylaşımına İlber Ortaylı’dan cevap geldi.

19.06.2022-12:48 - (Son Güncelleme: 19.06.2022-12:48) Elon Musk’ın İstanbul'un fethiyle ilgili tweetine İlber Ortaylı’dan cevap geldi: ‘Öyle kolay olmadı’

Son dönemlerin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Elon Musk, stanbul’un fethine dair ‘açık unutulan kapı’ efsanesine gönderme yaparak attığı tweet tartışmalara neden oldu. Twitter da kısa sürede TT olan paylaşıma ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’dan cevap geldi. Ortaylı, "İstanbul, müthiş bir askeri hazırlık sürecinin ardından fethedildi. Öyle kolay olmadı’’ diyerek tepki gösterdi. 

İlber Ortaylı’dan Elon Musk’a tepki 

Dünya Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimi konuşurken, milyarder işinsanı Elon Musk’ın attığı tweet ortalığı karıştırdı. Tweet’te gece yarısı endişeyle uyanan Bizans Kralı “Acaba kapıyı kilitledim mi?” diye kendine soruyor. Musk’ın paylaşımı kısa sürede TT olurken, bu tweet’in Yunanistan’a karşı bir gönderme olduğu iddia edildi. 

Twitter da çok konuşulan paylaşımla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. İlber Ortaylı: “O ‘açık unutulan kapı’ hikâyesini en son Stefan Zweig yazmıştı. Zweig, Avrupa tarihini bilir ama Türk tarihini pek bilmez. İstanbul, müthiş bir askeri hazırlık sürecinin ardından fethedildi. Öyle kolay olmadı. Musk o iddia üzerinden gönderme yapıyor ama bu detayları bilmeyebilir tabii’’ diyerek tepkisini ifade etti. 

Elon Musk'ın İstanbul'un fethi paylaşımı

Gerçekle alakası yok

Osmanlı tarihçisi olan Prof. Dr. Erhan Afyoncu ise gündem olan paylaşımla ilgili; “Elon Musk tweet’inde ‘açık unutulan kapı’ efsanesine atıf yapıyor. ‘Açık kapı’ söylentilerinin gerçekle alakası yoktur. Fethin şokunu atlatmak ve şehrin Türklerin eline geçmesini küçümsemek için çıkarılmıştır’’ açıklamasında bulundu. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal