Tesla Supercharger Türkiye'ye Geliyor: İlk Aşamada 10 İle Kurulacak!

Tesla'nın resmi olarak Türkiye'ye geleceğini açıklaması birçok otomobil meraklılarını sevindirdi. Tesla ile ilgili detaylar da belli oluyor. Tesla, Türkiye'de ilk aşamada 'supercharger' olarak bilinen 10 hızlı şarj merkezini kuracak. İşte o iller...

28.01.2022-13:28 - (Son Güncelleme: 28.01.2022-13:45) Tesla Supercharger Türkiye'ye Geliyor: İlk Aşamada 10 İle Kurulacak!

Türkiye'de elektrikli araç kullanımı her geçen gün yaygınlaşıyor. Son bir yılda ise elektrikli araç piyasası Türkiye'de bir hayli arttı. Raporlara göre elektrikli araç pazarı Türkiye'de yüzde 237 oranında artış gösterdi. 2021 yılında toplam elektrikli otomobil pazarı 2 bin 849 olarak gerçekleşti. 2020 yılında bu rakam 844 adet olarak gerçekleşmişti.


Türkiye'de son zamanlarda yükselmekte olan elektrikli araç talepleri küresel alanda söz sahibi otomobil üreticilerinin dikkatini bu yöne doğru çekti. Son yıllarda global markaların son teknolojiye sahip elektrikli araçları Türkiye pazarına girdi.

Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla'dan Türkiye hamlesi geçtiğimiz günlerde gündem olmuştu. Türkiye'de faaliyete geçecek olan Tesla, hızlı şarj istasyonları için de işlere koyuldu.


İNTERNET SİTESİNDE TÜRKİYE'DEN 10 İL YER ALDI

Aralık ayında Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla'nın Türkiye'de faaliyete başlaması bekleniyor.

Şirketin 2022 içerisinde Türkiye'de resmi olarak kuruluşunu ve yapılanmasını tamamlayarak 4 modelini de satışa sunması öngörülüyor. Tesla'nın supercharger altyapısını da Türkiye'ye getirecek.

Süper Şarj istasyonları için Tesla'nın internet sitesinde Türkiye'den 10 il yer aldı. 


İŞTE O İLLER

İstanbul, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne, Sakarya, İzmir ve Konya olarak paylaşıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal